Naz Arici, Masterlar Kis Oyunlari'nda Dünya Sampiyonluguna Uzandi

Italya’da düzenlenen Dünya Masterlar Kis Oyunlari’nda artistik buz pateni milli sporcusu Naz Arici, Altin Bayanlar kategorisinde dünya sampiyonlugunu kazandi.

4 yilda bir düzenlenen, dünyanin en büyük spor organizasyonlarindan olan Dünya Masterlar Kis Oyunlari’na 2024’te Italya ev sahipligi yapti. 30 yas üstü master sporcular için yapilan yarisma masterlar olimpiyatlari olarak tabir ediliyor. Yarismaya dünyanin her yerinden toplamda 3 binin üzerinde sporcu katildi.

Yarismada 11 bransta yarismalar, Italya’nin Lombardia bölgesinde 8 ayri sehirde yapildi. Yarismalar 10 gün boyunca devam etti.

Artistik Buz Pateni, Bormio kentinde; Curling, Madesimo kentinde; Buz Hokeyi, Chiavenna kentinde; Biathlon, Vermiglio kentinde ;Cross country, Vermiglio kentinde; Kayakla Atlama, Pelizzano kentinde; Alp disiplini, Aprica kentinde; Kayakla Oryantiring, Vermiglio kentinde; Kayakli Kosu, Ponte Di Legno - Tonale kentinde; Short Track, Bormio kentinde; Sürat Pateni, Chiesa In Valmalenco kentinde; Ski Mountaineering, Ponte Di Legno - Tonale ve Aprica kentlerinde düzenlendi.

Yarismada artistik buz pateni milli sporcusu Naz Arici, Altin Bayanlar kategorisinde rakiplerine fark atarak birinci oldu. Arici, su ana kadar artistik buz pateninde Türkiye’ye gelen en büyük basarilardan biri olan bu basariyi Atatürk’e ve onun açtigi yolda gösterdigi hedefe durmadan yürüyen Türk Kadinina armagan etti.

Aslen elektrik-elektronik mühendisi olan Arici’nin su ana kadar Uluslararasi Yetiskinler Artistik Buz Pateni Yarismasi’nda almis oldugu 5 dünya sampiyonlugu ve 7 Türkiye sampiyonlugu bulunuyor.

Kaynak: İHA