Dursun Özbek Açiklamasi 'Galatasaray Için En Iyi Transferleri Yapmanin Pesindeyiz'

Galatasaray Baskani Dursun Özbek, transferle ilgili çalismalarinin sürdügünü belirterek, "Galatasaray için en iyi transferleri yapmanin pesindeyiz" dedi. Özbek, bazi futbolculari da tekliflerin oldugunu ama net biten bir seyin olmadigini söyledi.

Galatasaray Baskani Dursun Özbek, düzenlenen GSStore 2024 relansman gecesinde basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Lansmanda emegi geçenlere tesekkür eden Özbek, "Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Bu organizasyonla taraftarlarimizin begenisine sunuyoruz. Taraftarlarimizin magazalara ilgisi çok büyük. Bu lansmandan sonra ilginin artacagini düsünüyorum. Magazacilikta satislarimizdan rekor kirdigimiz bir sene. Bundan sonra daha da artacagini düsünüyorum" diye konustu.

Transferlerle ilgili konusan Baskan Özbek, "Bugün Florya’daydim. Çok güzel bir ekibimiz var. Scout ekibimiz, Erdem Bey, hoca ve Ayhan Bey’in yogun bir çalismasi var. Galatasaray için en iyisini yapmak üzere çalismaya devam ediyorlar. Insallah Galatasaray için en iyi transferleri yapmanin pesindeyiz" seklinde konustu.



"Taraftarlarimizdan rica ediyorum, futbolcularimizi sahada desteklesinler"

Takim kaptanlarindan Kerem Aktürkoglu’na son oynan Gaziantep FK maçinda taraftarlarin tepkisinin hatirlatilmasi üzerine Dursun Özbek, "Olmamasi gereken bir sey. Kerem bizim kaptanimiz. Galatasaray’in gelecegi olan bir sporcumuz. Taraftarlarimizdan rica ediyorum, futbolcularimizi sahada desteklesinler. Bu tip hareketlerle oyuncumuzun performansini etkileyecek bir sey yapmasinlar. Çünkü Kerem bizim her zaman en önemli oyuncumuz olmustur. Ayni zamanda kaptanimiz. Hiçbir oyuncumuzu benzer sekilde sahadaki performansina bagli olarak bu tip hareketlerde bulunmamalarini rica ediyorum. Oyuncular sahada en iyisini vermeye çalisiyor. Geçen sene de bunu kanitladik. Kerem de bu manada çok önemli oyuncularimizdan bir tanesiydi. Büyük emek veriyor. Bu emege de saygi duyulmasini istiyorum" ifadelerini kullandi.

"Sacha Boey ile gurur duymamiz lazim"

Fransiz futbolcu Sacha Boey’un Alman ekibi Bayern Münih’e transferini degerlendiren Baskan Özbek, "Sacha Boey’un satisiyla Türkiye’den disariya oyuncu satisi açisindan rekor satis oldu. Bu rekor satisin mimarlari var. Bu oyuncuyu Galatasaray’a kazandiran Burak Elmas döneminde geldi, Fatih hoca zamaninda oynadi. Okan hoca döneminde performansinin zirvesine çikti. Onlara tesekkür gönderiyorum. Bu konuda emegi geçen herkese tesekkür gönderiyorum. Sacha Boey geçen sene sampiyonlukta büyük rolü olan bir oyuncuydu. Bu sene de Bayern Münih gibi çok önemli bir takima gitti. Onunla gurur duymamiz lazim. Ayrica bu transferin yapilmasinda da çok önemli faktörler var. Erden Bey ile beraber sabah 4’lere kadar çalistik. Emegi geçen herkese tesekkür gönderiyorum. Ilmik ilmik dokunmus güzel bir satis oldu. Galatasaray’a hayirli olmasini diliyorum. Galatasaray’in Finansal Fair Play çerçevesinde buna ihtiyaci vardi. UEFA’dan bir inceleme gelmemesi için buna çok dikkat ediyoruz. Bu satis Galatasaray için önemliydi. Transferde de ayni dikkati gösteriyoruz" açiklamasinda bulundu.

"Su anda bazi oyuncularimiza teklif var ama net bitmis bir sey yok"

Baska futbolcularina teklif olup, olmamasinin sorulmasi üzerine Dursun Özbek, "Su anda bazi oyuncularimiza teklif var ama satis bedeli konusunda çalismalarimiz sürüyor. Net olarak bitmis bir sey yok" diye cevap verdi.

UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu’nda karsilasacaklari Çekya ekibi Sparta Prag maçlarini da degerlendiren Özbek, “Galatasaray’in alisik oldugu bir kupa. Daha önce kazandigi bir kupa. Avrupa, Galatasaray’in için çok önemli, Türkiye için çok önemli. Galatasaray basarilara imza atmis, tarih yazmis bir takim. Bu sene de ayni basariyi göstermek isin elinden geleni yapacaktir. Taraftarlarimizin destegi, camiamizin destegi bu konuda çok önemli. Biz de sabirsizliklar Sparta Prag’i Istanbul’da bekliyoruz.

Sari-kirmizililarin baskani son olarak Fasli futbolcu Hakim Ziyech’in transferiyle ilgili bir gelisme olmadigini söyledi.

Kaynak: İHA