Kusadasi 4 Bin 500 Sporcuyu Agirladi
Essiz güzellikteki dogasi ve sundugu konaklama imkânlariyla yerli ve yabanci turistler için tatil cenneti olan Kusadasi, Baskan Ömer Günel’in görevde oldugu 5 yilda yapilan yatirim ve verilen desteklerle spor turizminin merkezi oldu. Bu kapsamda Kusadasi, son olarak basketbol ve futbol turnuvalarina katilmak üzere kente gelen 4 bin 500 sporcuyu agirladi. Aralarinda dünya futbol devleri Inter ve Juventus’un altyapi oyuncularinin da bulundugu kafile, kis sezonunda kent turizmi ve ekonomisine canlilik getirdi.
Yaz döneminde denizi, kumu, günesi, tarihi ören yerlerine yakinligi, kaliteli tesisleri ve dogal güzellikleriyle milyonlarca turistin tatil yapmak için ilk tercihi olan Kusadasi, kis sezonunda da spor turizmiyle ön plana çikmaya basladi.
Baskan Ömer Günel’in göreve gelmesinin ardindan kent genelinde gerçeklestirilen alt ve üstyapi yatirimlariyla çehresi degisen Kusadasi, özellikle kulüplerin akademi takimlarinin kamp yapmak için listesinde ilk sirada yer aliyor. Kusadasi Belediyesi tarafindan sporun her bransina verilen kesintisiz destek ve sahip olunan tesislerin yil boyunca bakimli olmasiyla kulüplere birçok avantaj sunan Kusadasi’nda, spor turizminin yayginlasmasi kent ekonomisine de önemli bir katki sagliyor.
Kusadasi son olarak basta Besiktas, Galatasaray ve Fenerbahçe gibi Türk takimlarinin yani sira aralarinda dünya futbol devleri olan Inter ve Juventus kulüplerinin altyapi oyunculari ile çesitli basketbol takimlarinin sporcularinin bulundugu yaklasik 4 bin 500 kisilik bir kafileyi agirladi. Kentte, bir hafta boyunca kalan sporcular 25 bin geceleme yapti. Antrenman yapmak ve maçlarini oynamak için Kusadasi Belediyesi’nin Davutlar Mahallesi’nde bulunan Yüksel Alkisli ve Ugur Inan Kapali Spor Salonu’nu kullanan sporcular, Kusadasi’ndan memnun bir sekilde ayrildi.
Kusadasi yilin 4 mevsiminde de ziyaretçilerine sporun farkli alternatifleriyle ilgili birçok seçenek sunuyor. Özellikle Akdeniz ikliminin tüm güzellikleri ile yasandigi kent, sahip oldugu dogal magara ve resiflerin yani sira uçak batigi ile de dalis tutkunlarinin vazgeçemedigi yerlerin basinda geliyor. Bunun disinda Kusadasi’nda yil boyunca yamaç parasütü, bisiklet, trekking (doga yürüyüsü), yüzme, sualti fotografçiligi ve kitesurfing gibi farkli etkinlik ve sporlar da yapiliyor.
Kaynak: İHA


























