Sanal Gerçeklik Gözlügü Ile Oynanan Oyun Begeni Topluyor

Eskisehir Teknik Üniversitesi’nde (ESTÜ), sanal geçeklik gözlügü ile oynan HADO oyunun üniversite takimi seçmeleri devam ediyor.

Oynanisi herkesin asina oldugu yakar top oyununa benzeyen HADO’nun, Türkiye Üniversite Sporlari Federasyonu (TÜSF) bünyesinde Üniversiteler Ligi’ne katilacak Eskisehir Teknik Üniversitesi takiminin olusturulmasi için seçmeler, Eskisehir Teknik Üniversitesi Yabanci Diller Yüksekokulu’nda devam ediyor. 2015 yilinda Japonya’da ortaya çikan, 2019 yilinda ise Türkiye’ye gelen ve VR teknolojisiyle oynanan oyunun seçmeleri saat 17.00’a kadar devam ederken, 3’ü as, 3‘ü de yedek olmak üzere toplamda 6 oyuncu takima seçilecek. Eglenceli geçen seçmelerde ögrenciler oyunu deneyimlerken, keyifli dakikalar geçiriyor.

2021 yilinda namaglup Avrupa sampiyonu, 2022 yilinda Avrupa ikincisi ve 1 ay öncede dünya besincisi olan HADO Milli Takimi’nin antrenörü Onurcan Simsek, oyun hakkinda bilgi verdi. Yakar topa oldukça benzeyen oyunla ilgili Simsek, “HADO, çocukken oynadigimiz yakar topun günümüzdeki arttirilmis gerçeklik (VR) teknolojisiyle sahanin içerisinde oynuyoruz. Bu spor, 3’e 3 oynanan bir spor bransidir. Bu brans 2015 yilinda Japonya’da ortaya çikti, 2019 yilinda ise Türkiye’ye geldi. Su an ögrenciler bu spora ulassinlar, ne oldugunu ögrensinler diye hem deneme yapiyoruz hem de oynayan oyuncular arasindan okul takimi seçmesi yapiyoruz. Gözlüklerde kullandigimiz cihazlar VR gözlükleri, kollarindaki cihazlar ise top atmayi sagliyor ve rakibin gövde kisminda bulunan 4 yaprakli can yoncalari var, birbirlerine top atarak bu can yoncalarini vurmaya çalisiyorlar. Ayni zamanda savunma yapma mekanizmalari da var. Yine kolumuzdaki cihazi kullanarak kalkan açiyoruz, bu sekilde kendimizi koruyabiliyoruz. HADO, bu sene Türkiye Üniversite Sporlari Federasyonu (TÜSF) bünyesinde Üniversiteler Ligi’nde mücadele edecek. Takimlar 6 kisiden olusuyor, oyun normalde 3’e 3 oynandigi için 3 as oyuncu, 3 de yedek oyuncu seçiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA