Milli Eskrimci Nisanur Erbil'in Hedefi Olimpiyatlar

Kariyerinde Avrupa sampiyonlugu ve dünya ikinciligi gibi basarilari bulunan milli eskrimci Nisanur Erbil, hedefinin 2024 Paris Olimpiyatlari oldugunu söyledi.

Samsun’da yapilan yetenek taramasinda kesfedilen ve eskrimde Avrupa sampiyonlugu, dünya ikinciligi gibi basarilar elde eden 20 yasindaki milli eskrimci Nisanur Erbil, kariyer planlari ve hedeflerine dair Ihlas Haber Ajansi muhabirine açiklamalarda bulundu.

Eskrim sporuyla küçük yaslarda tanistigini aktaran Nisanur Erbil, 6 yildir ay-yildizli formayla Türkiye’yi yurt disinda temsil etmenin gururunu yasadigini vurguladi. Eskrime baslamasinin ardindan Türkiye’ye dünya ve Avrupa sampiyonalarinda çesitli dereceler kazandirdiginin altini çizen genç sporcu, “Samsun’da yetenek taramasi projesi sayesinde Serkan Küçük hocamla tanistim. Beni eskrim bransina o kazandirdi diyebilirim. Çünkü o zamanlar hayatimda voleybol ve yüzme vardi ve eskrime ilk tanistigim zaman çok sicak bakmiyordum. Serkan hocamin çabalari benim bu bransa baslamama ön ayak oldu. Ona buradan tesekkürlerimi iletiyorum. Samsun’da geçirdigim 1 yillik antrenman sürecinden sonra 14 yasimda Ankara’ya gittim ve bu benim için çok zorlu bir süreçti. 6 yildir Ankara’dayim, 6 yildir milli takimdayim. Dünya ve Avrupa sampiyonalarinda ülkeme madalya getirdim. Çok gururluyum, onurluyum. Simdi de olimpiyat hedefim var” ifadelerini kullandi.

“Eskrimde dünya çapinda söz sahibi bir ülkeyiz”

Eskrimin son yillarda Türkiye’de gelisim gösterdigini vurgulayan Erbil, “Eskrim son yillarda ülkemizde revaçta. Bundan 5-6 sene önce popülaritesi çok daha düsüktü. Dünya arenalarinda da çok fazla yerimiz yoktu ama son 3-4 yildir her dünya ve Avrupa sampiyonalarindan madalyasiz dönmüyoruz. Bu tabii ki büyük bir gelisme. 6-7 yil önce diger ülkeler Türkleri gördügünde yenebilecegimiz sporcu olarak algilarken, simdi korktuklari, ‘Dikkat etmem gerek’ dedikleri bir ülkeyiz artik. Eskrimde dünya çapinda söz sahibi bir ülkeyiz. Kendi adima da son 3 yilda her dünya ve Avrupa sampiyonlarinda madalya getirdim. Benim yanimda epe ve flörede kadin kiliç takimimiz ile erkek kiliç takimimiz birçok basariya imza atti” diye konustu.



“Olimpiyat hedefli yoluma devam ediyorum”

Su anda ilk hedefinin 2024 Paris Olimpiyatlari’na katilmak oldugunu belirten 20 yasindaki Nisanur, “Olimpiyat için bizim son ana kadar kotalarimiz belli olmuyor. Sezon içerisinde herhangi bir turnuvada madalya aldigimizda kota almis olmuyoruz. Tüm sezon içinde katildigimiz turnuvalardan puan topluyoruz. Nisan ayinda da Avrupa kotasi maçimiz için Lüksemburg’da olacagiz. Olimpiyat kotalari orada belli olacak. Geçtigimiz sene hem genç hem büyükler kategorisinde yaristigim için sezonum çok daha yogundu. Bu sene neyse ki olimpiyatlara daha çok odaklanabiliyorum. Simdi sadece olimpiyat hedefli yoluma devam ediyorum” açiklamasini yapti.

“Genç sporcular eskrime yönelebilir”

Kendisi gibi genç sporcularin eskrime yönelmeleri için çok fazla neden oldugunu söyleyen Nisanur Erbil, “Eskrim özellikle çocuklara birçok avantaji olan bir brans. Ayakli satranç diyoruz zaten. Birçok geri bildirimi olan bir brans. O yüzden genç sporcular yönelebilir. Eskrimde dünya çapindaki durumumuz da çok iyi. Eger milli takimda çok daha iyi dereceler alirlarsa Gençlik ve Spor Bakanligimizin verdigi birçok imkandan da yararlanabilirler. Eskrim kendi dogasinda da çok eglenceli bir brans. Çok daha iyi yerlere de gelinebilecek bir brans. Yönelmeleri için çok fazla neden var” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA