Kazalara Müdahale Kapasitesi 3 Bin 107 Metreye Tirmanarak Test Edildi

Doga ve Arama Kurtarma Dernegi (ATAK) üyeleri dag kosullarinda yasanabilecek kazalara müdahale etme kapasitesini ölçmek amaciyla 3 bin 107 metrelik irtifada bulunan Karagöl Dagi zirvesine kis tirmanisi gerçeklestirdi.

Giresun’un yerel arama kurtarma dernegi bünyesinde kurulan ATAK Doga ve Tirmanis Spor Kulübü birimi ilk faaliyetini Giresun’un zirvesinde gerçeklestirdi. Aksu Köyü’nden baslayan tirmanis, 9 saatlik bir yürüyüsün ardindan Karagöl Dagi’nin zirvesinde son buldu.

Yapilan etkinlikle ilgili bilgi veren ATAK Doga ve Arama Kurtarma Dernegi Baskani Mete Durmus "Dernegimiz arama kurtarma ve doga sporlarina ilgi duyan gönüllülerden olusmaktadir. Giresun’un zirvesi olan 3 bin 107 metre yükseklikteki Karagöl Dagi’na bir kis tirmanisi gerçeklestirmek istedik. Alanlarinda uzman olan üyelerimizle zirve için gerekli hazirliklari yapip yola çiktik. Birinci amacimiz Giresun Daglari’ni kis turizmine kazandirmak ve diger bölgelerden gelecek olan dagcilara tanitmakti. Dogal güzellikleri ile, buzul gölleri ile Giresun’a doga tutkunlari çekmek, burada bir turizm potansiyeli olusturmakti. Zor hava kosullarinda, -20 derecede, kis tirmanisini gerçeklestirdik. Harita üzerinde gerekli isaretlemeleri yaparak bizden sonra gelecek olan ekipler için kolaylik sagladik" dedi.

Kaynak: İHA