Sungurlu'da Kick Boks Antrenmanlari Yeniden Basladi

Çorum’un Sungurlu Ilçesi’nde korona virüs salgini sebebi ile ara verilen kick boks antrenmanlari tekrar basladi.

Bir savunma sporu olan kick boksu devam ettirmeye çalistiklarini belirten Kick Boks Antrenörü Fatih Dumlupinar, "2019’da Dünyada bas gösteren salgin sebebi ile ara verdigimiz kick boks antrenmanlarimiza kaldigimiz yerden devam etmeye basladik" dedi.

Spora olan ihtiyacin günümüzde yasanan olumsuzluklar sonucunda daha da iyi anlasildigina dikkat çeken Dumlupinar, "Belirli araliklar ve düzenli bir sekilde yapilan idmanlarin hem saglik açisindan hem de bilimsel, zihinsel, psikomotor gelisim açisindan faydalari saymakla bitmez. Gelisen teknoloji ile birlikte insanlarin yeteri kadar aktivite yapamadigi ve bunun sonucunda da saglik acisindan problemlerin daha da fazla bas gösterdigi bilim adamlari ve hekimler tarafindan devamli dile getirilmektedir. Bizler de bu gerçegin bilincinde olarak 2004 yilinda kick boks Çorum il temsilcimiz Aydin Firat hocamizin gayretleri ile baslatmis oldugu bu yolda, küçük, büyük, genç demeden; merak ve ilgisi olan her bireye bünyemizde yer vermeye çalismaktayiz" diye konustu.

Herkese kapilarinin açik oldugunu belirten Fatih Dumlupinar, "Daha çok genç bireyler tarafindan gösterilen ilgi Sungurlu’da kick boksa ihtiyacin oldugunu bir kez daha bizlere göstermis oldu. Imkan olarak bu ilgiyi tam anlamiyla karsilayamasak da, sartlarin elverdigi ölçüde bu spora hizmet etmeye devam etmekteyiz. Kick boks antrenörü olarak bu ihtiyaci karsilamaya çalismanin mutlulugu içindeyim. Bu güne kadar birçok ögrencimizin yetismesinde ve basarili olmasinda imkanlarimizi sonuna kadar kullandik. Sporcularimizin gayretlerine sahit oldukça daha da fazlasini yapmanin gayreti içeresinde olduk. Bu sorumlulugu paylasmak adina maddi ve manevi destegini esirgemeyecek büyüklerimizin de ilgilerini bekliyoruz. Ileriki dönemlerde de açilacak olan kurslarimiza küçügümüzden büyügüne kadar her bireyimizi bu sporu yapmaya davet ediyoruz. Sadece bu sporu yapmak için degil saglikli kalmak adina spor yapmak isteyen herkese kapimizin açik oldugunu hatirlatmak isterim" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA