Feyyaz Uçar'dan Hakeme Tepki Açiklamasi 'Sabrimiz Tasti'

Besiktas Futbol Sube Sorumlusu ve Basin Sözcüsü Feyyaz Uçar, Sivasspor maglubiyetinin ardindan yaptigi açiklamada, “Niye hep Besiktas’a karsi ayni haksizliklar? Yeter! Konusmamak için direniyoruz ama ayni zamanda rakip takim da sikayetçi hakemden. Düzgün yönetin Besiktas’in maçlarini. Sabrimiz tasti” dedi.

Trendyol Süper Lig’in 23. haftasinda Sivasspor deplasmanindan 1-0 yenilgiyle ayrilan Besiktas’ta Futbol Sube Sorumlusu Feyyaz Uçar, karsilasmanin ardindan stadyum çikisinda gazetecilere açiklamalarda bulundu.

Feyyaz Uçar, penalti iptaline ve hakem kararlarina tepki gösterdi. Uçar, “Hakemlerle ilgili konusmamaya çalisiyoruz ama hakemler bizi konusmaya itiyor. Geçen hafta penaltimiz verilmedi VAR çagirmadi. Bu hafta da VAR çagiriyor penaltimiz verilmiyor. Niye VAR çagiriyor, niye iptal oluyor onu da anlamis degiliz. Bu VAR’da neler oluyor? Bu AVAR’da neler oluyor, anlamiyoruz. Bu kayitlari dinleyelim. Artik VAR kayitlari açiklansin. Niye hep Besiktas’a karsi ayni haksizliklar? Yeter! Konusmamak için direniyoruz ama ayni zamanda rakip takim da sikayetçi hakemden. Düzgün yönetin Besiktas’in maçlarini. Rica ediyoruz. VAR’da kim var? Serkan Tokat. Metin Tokat’i hatirlar misiniz? Bunlar üç nesil hakem. Dedelerinden büyüklerimiz, babalarindan biz hala çekiyoruz ya. Bu aile hakemlerinden kurtulalim artik. Rakip de isyan ediyor. Bülent hoca da isyan ediyor. Dogrudur, düzgün yönetin. Bu kadar zor mu?” dedi.



“Artik sabir tasti”

Hakemden gol yiyen takim olduklarini söyleyen Uçar, “Kazanan takimi tebrik ediyoruz. Onlar da biz de elestiriyoruz. Bizim elestirimiz bugüne degil, geçmise dair yapilan haksizliklarla alakali. Uzayip gelen haksizliklarla alakali. Oyuncumuzun diz yan bagi kopuyor, sakatlaniyor sari kart yok. Rebic’e arkadan kasti tekme var, kirmizi kart yok. Geçen hafta verilmeyen penalti var, bu hafta verilen penalti var VAR’dan geri dönüyor. Niye hep Besiktas’a karsi, biri bize bunu açiklasin. Yillardir niye hep Besiktas’a karsi. Geçen toplantida da söyledim, hakemden gol yiyen bir takimiz. Adam arka direge depar atti ve bize gol atti. Ama ayni sey devam ediyor. Konusmak istemiyoruz, artik sabir tasti. Maçin skoruna direkt etki eden hareketler bunlar” ifadelerini kullandi.

“Yüregimiz yaniyor”

Uçar son olarak, su ifadeleri kullandi: "Bu hafta yönetim kuruluna bir brifing sunacagiz. Eski bir hakemimiz, çok degerli bir hakem rapor verecek bize. Bugüne kadar olan seyleri derleyip toplamis. Bundan sonra hakem istatistigini bütün dostlarla paylasacagiz. Kim nerede ne yönetmis, ne yapmis mecburuz. Onlar seffaf degil ama biz seffaf olmak zorundayiz. Buradan yürüyecegiz. Sakin ola ki bize bir avantaj saglamasinlar, bizim ona ihtiyacimiz yok. Besiktas takiminin hakeme ihtiyaci yok, Türk futbolunun dogru yönetime, dogru düdüge ihtiyaci var. Bu hafta içerisinde toplantimizin ana gündemi hakemlerle ilgili olacak. Çünkü bu yillardir süregelen bir sey. Artik yeter, sayin baskanimiz da ‘Artik yeter’ dedi.

Çok yüregimiz yaniyor.”

Kaynak: İHA