Fernando Santos Açiklamasi 'Pozisyon Net Penaltiydi'

Besiktas Teknik Direktörü Fernando Santos, iptal edilen pozisyonun net penalti oldugunu belirterek, "Geçen hafta da penaltimiz verilmedi. 2 haftadir penaltimiz verilmiyor" dedi.

Trendyol Süper Lig’in 23. haftasinda Sivasspor deplasmanindan 1-0 yenilgiyle ayrilan Besiktas’ta Teknik Direktör Fernando Santos, karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda sorulari yanitladi.

Müsabakayi degerlendirerek sözlerine baslayan Santos, "Yine bu haftada kendi yaptiklarimiza bakmamiz gereken bir hafta oldu. Ilk 10-15 dakika maça çok kötü basladik. Sivasspor’a topla rahat oynama sansi verdik. Iyi bir pres yapmadik. Çok kötü bir gol yedik. Gerçekten Sivasspor’a golü hediye ettik. Ikinci yariya çok güçlü ve iyi basladik. Pozisyonlar yakaladik, pozisyona girdik ve olmadi. Sivasspor’da çok iyi savunma yapti. Sivasspor’u da galibiyetinden dolayi tebrik ediyorum" dedi.



"2 haftadir penalti verilmiyor"

Santos, tartisilan penalti pozisyonu ile ilgili ise, "Penalti üzerine konusmak istiyorum. Bu pozisyon net bir penaltiydi. Geçen hafta da penaltimiz verilmedi. Penaltinin VAR’dan dönmesini gerçekten ben anlayamadim. Hakemin verdigi karar gayet dogruydu ilk önce daha sonra VAR’a gitti ve penaltiyi iptal etti. 2 haftadir penaltimiz verilmiyor. Sivasspor ile alakasi yok bunun. Sivasspor’u galibiyetinden dolayi tebrik ediyorum" diye konustu.



"Bu zorlu süreci atlatacagiz"

’Bu zorlu süreci nasil atlatacaksiniz?’ sorusuna ise Portekizli çalistirici, "Bu takim son 25 günde 6 maç oynadi. Çok ciddi programdi. Yavas yavas futbolcular da dönmeye basladi.

Aboubakar da gelecek. Biz bu zorlu süreci atlatacagiz. Hafta içi tam takim idman yapacagimizi düsünüyorum. Oyun stratejimizi degistirmeliyiz. Rekabet artacak oyuncular geldigi zaman. Çünkü tüm oyuncular hazir olacak. Takimdaki rekabet havasi da artacak. Trabzon maçini evimizde oynayacagiz. Tabii ki bir derbi olacak. Içeride oyuncularim iyi bir reaksiyon gösterecek. Oyuncularim su an içeride yenilgiden dolayi çok üzgün. Hizli bir sekilde idmanlara baslayip Trabzonspor’a hazirlanacagiz. Bu sonuçtan dolayi taraftarimiz da üzgün, ben de üzgünüm camia olarak üzgünüz. Bu sürecin sonunda zaferler olacagina inaniyorum. Sonunda Besiktas’i hak ettigi yere getirecegimizi biliyoruz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA