Manisa 19 Mayis Stadi, 3 Yil Sonra Kapilarini Yeniden Açiyor

Gençlik ve Spor Bakanligi’nca yaklasik iki yildir yenileme faaliyetleri devam eden Manisa 19 Mayis Stadyumu’nda çalismalar tamamlandi. 3 yildir karsilasmalarin oynanmadigi Manisa 19 Mayis Stadi, 15 bin kapasiteyle Türk futboluna yeniden hizmet verecek.

Süper Lig’de daha önce Manisaspor ve Akhisarspor’a ev sahipligi yapan, 1974 yilinda insa edilen Manisa 19 Mayis Stadyumu, yaklasik 3 yillik bir aranin ardindan yeniden taraftarlarla dolacak. Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan 2 yildir yenileme çalismalarinin devam ettigi Manisa 19 Mayis Stadyumu’nda tüm tribünlerin üstü kapatilirken, stadyumun kapasitesi ise 15 bin kisiye çikarildi.

Manisa 19 Mayis Stadyumu’nun açilis maçi, Trendyol 1. Lig’in 20. haftasinda yarin saat 13.30’da Manisa FK - Erzurum FK arasinda oynanacak. Daha önce müsabakalarini 2 bin 626 kisi kapasiteli Mümin Özkasap Stadyumu’nda oynayan Manisa FK’ya, bundan sonra 15 bin kisi kapasiteli Manisa 19 Mayis Stadyumu ev sahipligi yapacak.

Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan tamamen yenilenen Manisa 19 Mayis Stadyumu ile ilgili açiklama yapan Manisa Gençlik ve Spor Il Müdürü Yunus Öztürk, "Yenilenen 19 Mayis Stadyumu, modern görünümüyle, mükemmel bir çim altyapisiyla, hibritiyle, tüm drenaj sistemleriyle, üstü kapanan kale arkasi tribünleri ve tamamen yenilenen tribünleriyle, çevre düzenlenmesiyle, seyirci giris turnike sistemlerinin yenilenmesiyle, antrenman salonlariyla, led isiklandirmalariyla, skorboard sistemleriyle, localari ve tüm mekanik altyapisiyla Türkiye’nin en yeni, en modern statlarindan biri olacak sekilde tasarlanip, yeniden dizayn edildi. Bu ve buna benzer tesisleri Manisa’miza kazandirmanin mutlulugu içindeyiz. Ilimizde sporun gelismesi ve daha iyi yerlere gelmesi için geceli gündüzlü çalismaya devam edecegiz. Yenilenen 19 Mayis Stadyumu’nun Manisa’miza ve Manisa sporuna hayirli olmasini diliyorum. Bakim onarim çalismalarinin tamamlandigi Manisa 19 Mayis Stadyumu, 27 Ocak Cumartesi günü 13.30’da oynanacak olan Manisa FK - Erzurumspor FK maçiyla yeniden müsabakalara açilacak" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA