Kerem Aktürkoglu Açiklamasi 'Ben Takimim Için Sahaya Çikiyorum'

Galatasarayli futbolcu Kerem Aktürkoglu, 3-1 kazandiklari Istanbulspor maçinin ardindan, “Ben hiçbir zaman sahaya birilerine bir seyler kanitlamak için çikmiyorum. Takim arkadaslarimin, takimimin, hocamin neye ihtiyaci varsa onu yansitmak için çikiyorum” dedi.

Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 22. haftasinda Istanbulspor’u sahasinda 3-1’lik skorla maglup etti. Karsilasmada biri penaltidan, biri serbest vurustan olmak üzere 2 gol kaydeden Kerem Aktürkoglu, maçin ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Serbest vurustan attigi ikinci golün ardindan gol sevincinde yaptigi hareketin anlaminin sorulmasi üzerine Kerem, “Aslinda bir anlami yok. Belki maç anindaki bir seylerin patlamasi olabilir. Çünkü 2-1’lik bir gol oldu ikinci gol. Ondan sonra böyle bir rahatlama, 2-1 öndeyiz. Onun seyi, ekstra bir sey yok” ifadelerini kullandi.

“Ben takimim için sahaya çikiyorum”

Bitiricilik konusunda elestirilerin aksine iyi oldugunu düsündügünü belirten 25 yasindaki futbolcu, “Ben hiçbir zaman sahaya birilerine bir seyler kanitlamak için çikmiyorum. Takim arkadaslarimin, takimimin, hocamin neye ihtiyaci varsa onu sahada yansitmak için çikiyorum. Mevkii gerekmeksizin. Hocam bana oraya geç dedigi zaman ya da buraya geç dedigi zaman oynuyorum. Pozisyonlar kaçiyor, dünyada tek pozisyon kaçiran futbolcu degilim. Benden daha fazla pozisyon kaçiran, daha kötü pozisyon kaçiran futbolcular da vardir illa ki. Ama ben futbola öyle bakmiyorum. Pozisyonun tabii ki kaçmamasi gerekiyor. Ben kaçirdiktan sonra benden daha fazla kimse üzülemez. Eve gittigim zaman bununla ilgili özelestiriyi veya kendime söyledigim kötü sözleri kimse bana söylemiyordur. Ama ben maç bittikten sonra onlari geride birakiyorum. Çünkü birakmak zorundayim. Bir sonraki maça onlari tasimamam gerekiyor. Belli bir dönem bitiricilik konusunda gol olmadi. Ben normalde egoist bir insan degilim ama kendimle ilgili söylersem bitiricilik konusunu söyleyebilirim. Çünkü bu konuda kendimi çok daha fazla gelistirebilecegime de inaniyorum, antrenmanlarda olsun, maçlarda olsun bunun üzerine de gidiyorum. Geldigim seneden beri bitiricilik konusunda hiçbir zaman sikinti yasamamistim. Sadece iki hafta önce bitiricilik konusunda ‘Harikasin’ diye övgüler yagdiran medya tarafinin iki hafta sonra ‘Kerem’in bitiriciligi kötü’ demesi biraz beni üzüyor. Çünkü bazi seylerin tutarli olmasi gerekiyor. Tabii ki gol kaçtiktan sonra tepkiler olabilir, taraftarin tepkisi olabilir. Bunlar gayet normal ama bunun böyle gerçekten bir sikintiymis gibi veya bir eksikmis gibi yansitilmasi bence dogru degil” diye konustu.



“Benim isim gol atmak, asist yapmak, takima yardimci olmak”

Galatasaray kariyerinde 41 gole ulasarak sari-kirmizililarin eski futbolcusu Hasan Sas’i geçtiginin hatirlatilmasi üzerine Kerem, “Hasan hocayla zaman zaman tesislere geldigi zaman görüsüyoruz. O da kendi deneyimlerini bize aktariyor. Gerçekten o da çok güzel bir insan. Çok da büyük bir futbolcuydu. Mevkimiz ayni. Onu geçmis olmak gerçekten güzel bir sey ama tabii ki istatistikler konusuldukça güzel. Ama sahaya çiktigin zaman benim isim gol atmak, asist yapmak, takima yardimci olmak. Ben bunu genelinde takima daha fazla nasil yardimci olabilirim diye sahaya çikiyorum. Bugün 2 gol attim, geçen hafta da iki gol attim. Bundan sonraki maçlar belki gol atamayabilirim ama ben gol atamadigim maçlarda da daha etkili maçlar çikardim. Sadece gol atildigi zaman çok iyisin, iyi isler basariyorsun denmesi dogru degil. Bu hepimiz için geçerli sadece kendim için demiyorum. Bugün gol atamayan arkadaslarim da çok güzel mücadele ettiler. Sadece bütün övgü benim degil, olmamali” seklinde konustu.

Daha önce kendisine mobbing uygulandigini anlattigi bir röportajinin ardindan Türkiye Futbol Federasyonu’ndan bir girisimin olmadigini da aktaran basarili futbolcu, “Ben o röportaji yaptiktan sonra biraz pisman oldum. Söylemeliydim, söyledigim için kendime tekrardan kiziyorum ama olaylarin çok farkli yere gittigini gördüm. Ben çok kaos ortamindan hoslanan bir insan degilim aslinda. Ben bazi seyleri kaldirabiliyorum diye, mentalim kuvvetli diye bazi seyleri hak ettigim anlamina gelmiyor. Federasyondan o konuda hiçbir sey gelmedi” açiklamasini yapti.

Kaynak: İHA