Ikinci Gençler Basketbol Sampiyonlar Ligi, Debrecen'de Düzenlenecek

Gençler Basketbol Sampiyonlar Ligi’nin (BCL) ikincisi, 2-7 Nisan tarihlerinde geçen yaz FIBA 19 Yas Alti Basketbol Dünya Kupasi’na ev sahipligi yapan Macaristan’in Debrecen sehrinde oynanacak.

Ilki geçtigimiz sene Tofas’in ev sahipliginde Bursa’da gerçeklesen ve 18 yas alti takimlarina yönelik tek Avrupa çapindaki kulüp müsabakasi olan Gençler BCL, 2 Nisan’da baslayacak ve sampiyonlar 7 Nisan’da belli olacak. Bu seneki turnuvada Türkiye’den Galatasaray ve Tofas mücadele edecek.

Gençler Basketbol Sampiyonlar Ligi bu yil 9 farkli ülkeden 13 katilimci takimi kapsayacak sekilde genisletildi. Ilk Gençler BCL sampiyonu Igokea m:tel de unvanini korumak için 2024’te turnuvada tekrar yer alacak. Turnuvada; AEK (Yunanistan), Basketball Academy Nymburk (Çekya), BK Opava (Çekya), EWE Baskets Juniors (Almanya), Galatasaray, Hapoel Jerusalem (Israil), Lenovo Tenerife (Ispanya), Porsche BBA Ludwigsburg (Almanya), Promitheas Patras (Yunanistan), Rytas Vilnius (Litvanya), Tofas ve Debrecen takimlari bulunuyor.

Turnuva, yalnizca son 19 Yas Alti Dünya Kupasi’na degil, ayni zamanda FIBA 17 Yas Alti Kadinlar Basketbol Dünya Kupasi 2022’ye de ev sahipligi yapan Olah Gabor Spor Salonu’nda gerçeklesecek.

"Debrecen, gençlik dolu ve eglenceli spor etkinligi için ideal bir sahne"

Basketbol Sampiyonlar Ligi CEO’su Patrick Comninos turnuva ile ilgili sunlari söyledi:

"Geçen sene Tofas Bursa’nin muhtesem ev sahipligi yaptigi Gençler BCL, turnuvanin gelecegi açisindan çitayi oldukça yüksege çikardi. Turnuvanin ikincisinde bunu, yerli oyuncu kuralimiz ve en iyi genç oyuncu ödülümüz gibi genç Avrupali oyuncularin yetistirilmesine yardimci olmaya yönelik sürekli çabalarimizla pekistirecegiz. Daha da önemlisi, Gençler BCL hem oyuncular hem de turnuvayi takip eden genç basketbolseverler için çok eglenceli. Uluslararasi genç basketbolunun odak noktasi haline gelen Debrecen, bu gençlik dolu ve eglenceli spor etkinligi için ideal bir sahne."

Etkinligin kura çekimi mart ayi baslarinda yapilacak.

Kaynak: İHA