Bülent Uygun Açiklamasi 'Besiktas Maçi Zor Geçecek'

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Pazar günü oynayacaklari Besiktas maçina iliskin açiklamada bulunarak, “Besiktas gibi büyük bir takimi Sivas’imiz da agirlayacagiz. Zor bir maç olacak. Onlar adina da zor geçen bir sezon var. Zevkli, keyifli ve çetin bir mücadele bizi bekliyor” dedi.

Sivasspor, Trendyol Süper Lig’in 23. hafta maçinda 28 Ocak Pazar günü sahasinda Besiktas ile oynayacagi maçin hazirliklarina basladi.

Kirmizi-beyazlilarda Teknik Direktör Bülent Uygun, antrenman öncesi gazetecilere açiklamalarda bulundu. Besiktas ile zor bir maç oynayacaklarini söyleyen Uygun, “Her taraftaki sartlar malum, bizdeki sartlar daha da agir. Dolayisiyla bu süreç içerisinde 3 günde bir maç oynuyoruz. Bütün takimlar devre arasi olmadigi için hem takviye anlaminda, hem de antrenman yönünden birçok sikinti yasadilar. Buna ragmen futbol adina mücadele etmeye çalisiyoruz. Sakatlarimizin çoklugu bizim için handikap olsa da takim içerisindeki bütün futbolcu kardeslerimizle Besiktas gibi büyük bir takimi Sivas’imiz da agirlayacagiz. Besiktas’i biraz soguk havada karsilayacagiz ama kalbimizdeki sevgiyle karsilayacagiz. Zor bir maç olacak. Onlar adina da zor geçen bir sezon var. Zevkli, keyifli ve çetin bir mücadele bizi bekliyor” dedi.



“350’ye yakin maç izledim”

Uygun transfer çalismalarina devam ettiklerini söyleyerek, “Dorde Nikolic’i aldik. Kaleci anlaminda hem Ali Sasal Vural için alternatif olmasi hem de planlama içerisinde olabilecek sakatliga önlem almak için Nikolic’i transfer ettik. 350’ye yakin maç izledim. Bizim oyun sistemimize ve bütçemize yakin 6 tane oyuncu tespit ettim. Bunlarla ilgili transfer komitemiz ve yönetim kurulumuz görüsmelerini devam ettiriyor. Bir aksilik olmazsa 3-5 gün veya 1 hafta-10 gün içerisinde kendilerini buraya Sivas’a getirip takimla anlasmalarini insallah yaptirmis olacagiz” ifadelerini kullandi.

“Maç planlamasi profesyonelce yapilmali”

Yogun fikstüre tepki gösteren Uygun, “Bu kadar yogun hava sartlarinin oldugu bir yerde böyle bir maç planlamasinin daha dogru daha profesyonelce yapilmasi lazim. Çünkü oyuncularimiz sakatlaniyor. Nitekim suanda 5 futbolcumuzda adale ile ilgili sakatliklar yasiyoruz. Sakatliklari 3 günde bir maç oynayan bütün takimlarimiz yasiyor. Futbolcunun da sagligini düsünmek zorundayiz. 3 günde bir maç yapiyorsun, deplasmandasin sonra 3 gün sonra evinde oynuyorsun. Hiç idman yapmadan maça çikiyorsun. Bunu dünyanin hiçbir yerinde hiçbir futbolcu kaldiramaz. Bizde bunu kaldirmaya çalisiyoruz. O yüzden elestirimiz var. Buna daha dikkatli, daha profesyonelce yaklasilip planlamak zorundayiz” dedi.



“Taraftar olmadan hiçbir basari olmuyor”

Uygun son olarak taraftara çagrida bulunarak Besiktas maçina davet etti. Uygun, “Bir sehrin simgesi o sehrin takimidir. O sehrin takimi hangi ligdeyse o sehrin belediye baskani, valisi, kamusu ve taraftariyla hak ettigi yerdedir. Taraftar olmadan hiçbir basari olmuyor. Taraftar olmadan hiçbir güç bizi mutlu etmiyor. Onlari tribüne bekliyoruz. Avrupa’da yasayan Sivasli Yigidolar’dan rica ediyorum. Lütfen her biriniz bir kombineyi alarak lise son sinif ögrencilerimizin kombineleri yükleyin. Ayni zamanda Üniversite okuyan Sivas’taki gençlerimize kombine alip vermelerini istiyorum. Al bir kombine hediye et bir taraftara. Gelemesen de Sivasli oldugunu göster bütün dünyaya” diye konustu.

Kaynak: İHA