Ilhan Palut Açiklamasi 'Güzel Bir Galibiyet Aldik'

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Ilhan Palut, Trabzonspor maçinin ardindan, “Maçin geneline baktigimiz zaman ben Rizespor’un bir adim daha iyi futbol oynayip pozisyona girdigini gözlemledim. Bunun karsiligi olarak güzel bir galibiyet aldik oyuncularimi kutluyorum” dedi.

Trendyol Süper Lig’in 22. haftasinda Çaykur Rizespor, sahasinda Trabzonspor’u 1-0’lik skorla maglup etti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Ilhan Palut, açiklamalarda bulundu. Palut, Trabzonspor’un eksikleri olmasina ragmen skora etki edecek oyunculara sahip oldugunun altini çizerek, “Çok yogun bir fikstürdeyiz. Üst üste çok fazla maç oynuyoruz ve bu da bütün takimlarda maç öncesi oyuncularin aldigi yük mental bozukluklara neden oluyor. Yine zor bir maça sahamizda çiktik. Maçin içine girdigimizde Ilk 10’ar dakika sonra yavas yavas oyuna isinan bir Rizespor vardi. Trabzonspor eksikti ama yine skora etki edebilecek oyunculara sahiplerdi. Iyi bir savunma yapmamiz, çok kompakt oynamamiz, rakibi mümkün oldugunca önde karsilamamiz gerekiyordu. Savunma kisminda basariliydik. Rakibimize pozisyon vermedik. Top bizde iken hedefimiz coskulu oyun oynamakti. Birçok defa kendi üçüncü bölgemize girdik. Sonuç olarak Varesanovic’in golüyle maçi kazandik. Maçin geneline baktigimiz zaman ben Rizespor’un bir adim daha iyi futbol oynayip pozisyona girdigini gözlemledim. Bunun karsiligi olarak güzel bir galibiyet aldik oyuncularimi kutluyorum” dedi.

Karsilasmada hakem kararlarini degerlendiren Palut, “Biz de seminerlere gidip, hangi pozisyonun ne oldugunu bilelim. Hangisi el, hangisi penalti, hangi ofsayt oyuncusu, aktif hangisi biz de bilelim. Yillarimizi futbolla geçirmis insanlar olarak, acaba ofsayt mi faul mü, degil mi, biz de kararsiz kaldik. Herkes için bir standart ariyoruz. Türk futbolunda hakemler dogru kararlar verebilir, bunlari tartismiyorum. Sahada oyunu oynatma, sahada zaman çalmaya çalisan oyuncuyu tespit etme ve buna izin vermemesi gerekir. Biz de zaman zaman süreye oynuyoruz, bunlara izin vermemeli. Bu oyunu oynatmamiz lazim. Biz de sütten çikmis ak kasik degiliz. Kararlar dogru yanlis olabilir bilmiyorum. Ama hep beraber su oyunu hakemler oynatsin biz de oynayalim. Kim kazanirsa kazansin” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA