Antalyaspor'un DNA'si Olusturuluyor

Antalyaspor Altyapi Koordinatörü Ferda Ramanli, takimin DNA’sini olusturmak için ciddi adimlar attiklarinin altini çizerek, "Ana hedefimiz A takima oyuncu yetistirmek. Kalifiye antrenör, iyi sporcu ve teknolojik destek ile çalismalarimizi yapma hedefiyle çalisiyoruz. Antalya’daki 139 okula giderek sporculari tespit etmek istiyoruz. 25 okula ulastik ve 400 sporcuyu tespit ettik" dedi.

Antalyaspor Altyapi Koordinatörü Ferda Ramanli, Hasan Subasi Tesisleri’nde basin mensuplariyla bir araya geldi. Burada açiklamada bulunan Ramanli, Antalyaspor’da yeni bir altyapi anlayisina basladiklarinin altini çizdi.

Antalyaspor Akademisi’nin ciddi yatirimlarla Türkiye’ye örnek olma yolunda ilerledigini kaydeden Ferda Ramanli, "Egitim kadrolarini yeniledik, tesislerimizin tamamini revize ettik. Akademimizde 208’i lisansli olmak üzere yaklasik 1000 sporcumuz var. Antalyaspor’un kulüp DNA’sini olusturmak için ciddi atilimlar yaptik. Türkiye’deki kulüplerin A Takimlarinda olan test ve ölçüm cihazlarini akademiye kazandirdik" diye konustu.



"Sporcularin verileri kayit altinda"

Antalyaspor’a ait yazilim sistemi olusturduklarini vurgulayan Ramanli, "Akademimizdeki bütün çocuklarin verileri, gelisimleri sistemimizde kayitli. Hangi antrenmanda hangi sayisal verilere ulastiklarini GPS sistemi ile tespit ediyoruz. Türkiye’de sadece Antalyaspor’da olan kuvvet platformunu kullaniyoruz. Tüm sporcularin her türlü fiziksel verilerine sahibiz. Böylece eksikliklerini ögrenip giderme sansi yakaliyoruz. Tamamen bilimsel ve verilerle çalisiyoruz" ifadelerini kullandi

"A Takima sporcu yetistirmek"

Ana hedeflerinin A takima oyuncu yetistirmek olduguna deginen Ferda Ramanli, "Kalifiye antrenör, iyi sporcu ve teknolojik destek ile çalismalarimizi yapma hedefiyle çalisiyoruz. Antalya’daki 139 okula giderek sporculari tespit etmek istiyoruz. 25 okula ulastik ve 400 sporcu tespit ettik. Bu sporculari tesislerimizde çesitli testlerden geçirip kategorilere ayiracagiz. Bir kismini bünyemizde bir kismini da ASKF bünyesindeki kulüplerde degerlendirecegiz. Akademideki diger amacimiz röportaj yaparken düzgün diksiyonla konusan, Ingilizce bilen, entelektüel sporcular yetistirmektir" seklinde konustu.

Kaynak: İHA