Abdullah Avci Açiklamasi 'Yine De Ligin Üçüncüsü Bir Trabzonspor Var'

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, Çaykur Rizespor maglubiyetinin ardindan yaptigi açiklamada, “Bütün organizasyonun bozuldugu bir dönemi, inisleri, çikislari yasiyoruz. Bugün yine de ligin üçüncüsü bir Trabzonspor var“ dedi.

Trendyol Süper Lig’in 22. haftasinda Trabzonspor, deplasmanda Çaykur Rizespor’a 1-0 maglup oldu. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda Teknik Direktör Abdullah Avci, açiklamalarda bulundu. Avci, “Ligimizin bu sene iyi çikis yapan takimi Rizespor. Oyunun bir çok parçasini yapabilen bir takim. Ayni zamanda birçok çözüm noktalari var. Her iki tarafinda üçer dörder tane pozisyona girdigi, belki beraberligin daha ortada olacagi bir sonuçta Rizespor’un attigi golle rakibimiz kazandi. Onlari tebrik ediyoruz. Bu yil çok iyi çikis yaptilar ve devam ediyorlar. Bakalim süreç içerisinde nasil devam edecek? Trabzonspor’a baktigimizda iki haftadir kaybediyoruz. Trabzonspor tarihi lig kupalariyla, Süper Lig kupalariyla, sampiyonluk kupalariyla, Türkiye kupalariyla doludur. Trabzonspor’un tarihindeki bu kupalara erismek kolay degildir. Onun için inisler çikislar her takimin oldugu gibi Trabzonspor’un da olacaktir” diye konustu.



“Yine de ligin üçüncüsü bir Trabzonspor var”

Trabzonspor’un bir geçis döneminde oldugunu kaydeden Avci, 23. dakikada sakatlanarak oyundan çikan Hüseyin Türkmen’in asil tendonunun koptugunu ifade ederek, “Bugün 2 tane oyuncu degisikligi yapabildim, ikisi de sakatlik nedeniyle. Hüseyin’e geçmis olsun diyoruz. Futbolda ciddi sakatliklardan birini yasadi, asil tendonu koptu. Maç kazanilir kaybedilir, kupalar kazanilir kaybedilir ama sporcu sagligi her anlamda önemlidir. Bu konuyla ilgili son derece üzgünüz. Geçis dönemi sancili olur. Biz bu geçis dönemini yasiyoruz. Su anda Trabzonspor ligin üçüncüsü. Afrika Kupasi, sakatlar, ayrilanlar ve arada duran oyuncu gurubuna sahibiz. Bundan 1 ay evvel sahaya çikan 11’den 7 banko oyuncum su anda bizimle degil. Bütün organizasyonun bozuldugu bir dönemi, inisleri, çikislari yasiyoruz. Bugün yine de ligin üçüncüsü bir Trabzonspor var. Bu süreçte bizim en fazla ihtiyacimiz olan tabii ki Afrika Kupasi’ndan dönen oyuncular, sakatlarin iyilesmesi. Belki yapacagimiz oyuncu transferleri olabilirse ve en önemlisi bence Trabzonspor tarihinin en önemli seyi Trabzonspor taraftaridir. Bu geçis döneminde bize ve takimina sonuna kadar destek oldugunda üçüncülük çok önemli bir hedeftir. Bunu daha evvel açikladik hem maddi hem manevi kulübün prestiji açisindan ki bunu birçok kez gerçeklestirmis bir takimdir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA