Ampute Futbol Milli Takimi'nin Yalova Kampi Sona Erdi

Ampute Futbol Milli Takimi’nin, Fransa’da gerçeklestirilecek olan Ampute Futbol Avrupa Sampiyonasi hazirliklari çerçevesinde Yalova’da yaptigi kamp sona erdi.

Yalova’nin Termal ilçesinde 1326 Akköy Spor Kulübü Tesisleri’nde 8 günlük süren bir kamp süreci geçiren Ampute Futbol Milli Takimi, Ampute Futbol Avrupa Sampiyonasi öncesi kentteki hazirliklarini tamamladi. Teknik Direktör Ismail Temiz, kamp süreci ile ilgili yaptigi açiklamada, “Yalova’da havalar çok güzeldi. Bugün biraz soguk ama çok güzel geçti. Hem devre arasi kamp olmasi hasebiyle hem de aramiza genç yeni arkadaslar aldik. Onlarin durumlarini görme açisindan çok iyi oldu. Kamp süreci verimli oldu. Genç arkadaslarimizin çok katki saglayacagi benziyor bundan sonraki süreçte milli takimimiza. Dolayisiyla hem kaynasma açisindan hem de genisletilmis milli takim kampi olmasi hasebiyle çok verimli oldugunu düsünüyorum” dedi.

30 sporcuyla kamp yaptiklarini ve bundan sonraki süreçte bu sayiyi 20’lere düsüreceklerini anlatan Temiz, “Eleme yapacagiz ama bu elemeyi yapmakta gerçekten çok zorlanacagiz. Hepsi birbirinden iyi sporcu kardeslerimiz. Bundan sonraki kamp sürecimizde Istanbul’da, Türkiye Futbol Federasyonu’nun tesislerinde Riva’da olacak. Iki tane kampimiz orada olacak. Sonrasinda da bir kampimiz farkli bir bölgede olacak ama nerede olacagi belli degil” ifadesini kullandi.

31 Mayis-9 Haziran tarihleri arasinda Fransa’da oynanacak Ampute Futbol Avrupa Sampiyonasi’nda, Türkiye’yi zorlu rakipler bekledigini kaydeden Ismail Temiz, “Ingiltere, Polonya, Ispanya ve Rusya gibi takimlar gerçekten zorlu rakiplerimiz. Irlanda keza öyle ama bizi zorlasalar da sampiyon gidip, sampiyon dönmeyi hedefliyoruz” degerlendirmesinde bulundu.

Önemli bir sampiyonaya hazirlandiklarinin altini çizen milli futbolcu Baris Telli ise, “Hem Avrupa hem dünya sampiyonu olan bir ekip. Simdi tekrardan bir Avrupa sampiyonasina yeni bir teknik ekiple birlikte hazirlaniyoruz. Bu bizim için daha kiymetli. Yeni bir kan geldi ekibe. Jenerasyonumuz iyi, güçlü bir ekibiz zaten. Bir haftadir kamptayiz. Bir hafta sonrada bizim liglerimiz basliyor. Ampute Futbol Süper Ligi’miz basliyor. Liglerimiz 24 Mart’ta bittikten sonra tekrardan hocalarimiz bizi kampa alip, sampiyonaya güçlü bir sekilde hazirlanacagiz” diye konustu.

Avrupa sampiyonasinda güçlü rakiplerle karsilasacaklarini da dile getiren Telli, “Biz ne kadar güçlü bir ekip olsak da Avrupa takimlari Fransa, Ingiltere, Almanya, Belçika hepsi birbirinden zor ama biz de kolay lokma degiliz. Biz de bütün maçlari alip, nasip olursa da kupayla taçlandirmak istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA