Yalova Süper Amatör'de Ilk Yari Tamamlandi

Yalova Süper Amatör Küme 2023-2024 sezonunda, ilk yarinin son hafta müsabakalari da tamamlandi. 12 takimin mücadele ettigi maçlarda futbolseverler toplam 23 gole taniklik etti.

11. haftanin açilis maçinda Sugören Gençlerbirligi ile Tesvikiye Belediyespor kozlarini paylasti. Sugören Sahasi’nda oynanan mücadeleyi Sugören Gençlerbirligi 1-0’lik skorla 3 puani hanesine yazdi. Topladigi 24 puanla Sugören Gençlerbirligi üçüncü siradaki yerini korurken, Tesvikiye Belediyespor ise 14 puanla besinci siraya yükseldi.

Haftanin bir diger maçlari Termal Ilçe Stadi’nda oynandi. Yalova Yenimahallespor ile Negmar Tavsanli Belediyespor mücadelesi 0-5’lik skorla sonuçlandi. Tavsanli, Yenimahallespor’u gol yagmuruna tutarken, Yenimahallespor ise bu maçta gol kaydedemedi. Negmar Tavsanli Belediyespor, ilk yariyi 28 puanla ikinci sirada tamamladi. Yenimahallespor’da topladigi 7 puanla on ikinci sirada yerini aldi.

Esenköy Stadi’nda oynanan Yalova Esenköyspor ile Kurtköyspor maçinda adeta goller havada uçustu. Iki takiminda baskili oynadigi bu maçta toplam 7 gol kaydedildi. 4-3’lük skorla Esenköyspor hanesine 3 puani yazmayi basardi. Esenköyspor topladigi 12 puanla sekizinci siraya yükselirken, Kurtköyspor ise haftayi 8 puanla onuncu sirada tamamladi.

Çinarcik Belediyespor ile Hersekspor kozlarini paylasan bir diger takimlar oldu. Esenköy Stadi’nin ev sahipligi yaptigi karsilasmada, Çinarcik Belediyespor rakibini 2-0’lik skorla devirmeyi basardi. Toplam 7 puan elde eden Çinarcik Belediyespor, on birinci siraya tirmanirken, Hersekspor ise 11 puanla dokuzuncu siraya geriledi.

Safran Sahasi’nda karsi karsiya gelen Safranspor ile Yalovaspor ilk yaridaki son mücadelesini de oynadi. 1-4’lük skorla lider Yalovaspor galibiyet sevinci yasarken, Safranspor ise evinde yenilgiye ugradi. Altinci siraya gerileyen Safranspor 14 puan topladi. Zirvenin sahibi Yalovaspor ise 33 puanla ilk siradaki yerini korudu. Ilk yarinin son maçina ise Yalova Amatör 1 Nolu Saha ev sahipligi yapti. Çiftlikköy Belediyespor ile Tasköprüspor arasinda oynanan maçta 3-0‘lik skorla kaybeden takim Tasköprüspor oldu. 3 puani 3 golle alan Çiftlikköy Belediyespor toplam 18 puan kaydederek dördüncü sirada yerini alirken, Tasköprüspor ise 13 puanla yedinci sirada tamamladi.

Kaynak: İHA