Ismail Kartal'dan 8 Degisiklik

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, son oynanan Adanaspor maçi 11’ine göre Samsunspor karsisina 8 degisiklikle çikti.

Trendyol Süper Lig’in 21. haftasinda Fenerbahçe, Samsunspor’u konuk ediyor. Teknik Direktör Ismail Kartal, Adanaspor maçinda gittigi rotasyon sonrasi lig maçinda 8 degisiklikle çikti. Kupa maçinin 11’inde de yer alan Bonucci, Oosterwolde ve Mert Müldür bugün 11’de basladi.



Sari-lacivertlilerde 7 eksik

Fenerbahçe’nin defans oyunculari Alexander Djiku ve Bright Osayi-Samuel, Afrika Uluslar Kupasi maçlari nedeniyle ülkelerinin kadrolarinda yer aliyor. Sakatliklari bulunan Rodrigo Becao, Miha Zajc ve Miguel Crespo’nun yani sira Luan Peres de kadroda bulunmuyor. Ryan Kent ise teknik ekip karariyla karsilasmada yer almadi.

Ismail Kartal, Samsunspor karsisina; Dominik Livakovic, Mert Müldür, Leonardo Bonucci, Jayden Oosterwolde, Ferdi Kadioglu, Ismail Yüksek, Fred, Irfan Can Kahveci, Sebastian Szymanski, Dusan Tadic ve Edin Dzeko 11’i ile çikti.

Irfan Can Egribayat, Serdar Aziz, Mert Hakan Yandas, Lincoln, Bartug Elmaz, Rade Krunic, Emre Mor, Joshua King, Cengiz Ünder ve Michy Batshuayi ise yedek bekledi.

Isinmada nostalji çubuklu forma

Sari-lacivertli futbolcular isinmaya, 1918-1923 yillarinda giydigi ve o dönemden esinlenerek tasarlanan formalarla çikti. Formalar, 16 Subat’ta vizyona girecek olan ve Milli Mücadelenin anlatildigi Zaferin Rengi filmine de dikkat çekmek için giyildi. Ayrica stat ekranlarinda da filmin fragmani oynatildi.

Kadiköy’de 2. gündüz maçi

Fenerbahçe, bu sezon Kadiköy’de 2. kez gündüz maçina çikti. Ilk olarak ligin 7. haftasinda Çaykur Rizespor’u konuk ettigi maç gündüz oynanirken, ev sahibi sahadan 5-0’lik galibiyetle ayrildi. Bu sezon iç sahada dolu tribünlere oynayan Fenerbahçe’de taraftarlar bugün de soguk havaya ragmen tribünleri doldurdu. Taraftarlar, tezahüratlarla takimlarini maça hazirladi.

Samsunspor sahaya siyah pankartla çikti

Fenerbahçe - Samsunspor maçinda, 1989 yilinda trafik kazasinda hayatini kaybeden teknik ekip ve futbolculari unutulmadi. Karsilasma öncesinde Samsunspor sahaya siyah pankartla çikarken taraftarlar da tribünde siyah kartonlar açti. Ülker Stadyumu’ndaki led panolarda da ’20 Ocak 1989 hayatini kaybeden Samsunspor kafilesini saygiyla aniyoruz’ yazisi yer alirken, mücadele öncesinde saygi durusunda bulunuldu.

Kaynak: İHA