Ismail Kartal Açiklamasi 'Sampiyonluk Yolunda Bu Tip Kayiplar Olabilir'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, Samsunspor karsisinda kaybedilen 2 puan sonrasi, “Sampiyonluk yolunda bu tip kayiplar olabilir” dedi.

Trendyol Süper Lig’in 21. haftasinda Fenerbahçe, sahasinda karsilastigi Samsunspor ile 1-1 berabere kaldi. Müsabakanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, “Maça iyi basladik. Golden önce Tadic’in bir pozisyonu var. Dzeko’nun kaçirdigi pozisyon sonrasi, Irfan Can’in attigi gol geldi. Ikinci yari beklemedigimiz anda yedigimiz gol sonrasi yaptigimiz hamlelerle dengeyi kurduk. Sonuçta beklemedigimiz bir beraberlikle maçi tamamladik. Kendi evimizde 2 puan kaybettik. Taraftarlardan ve camiamizdan özür diliyoruz” diye konustu.



“Sampiyonluk yolunda bu tip kayiplar olabilir”

Hafta içi oynanacak Basaksehir maçina en iyi sekilde hazirlanacaklarini aktaran Kartal, “Bugünkü maçta gidisata göre Batshuayi’yi oyuna aldik. King ve Emre Mor daha hareketli oldugu için kapanan bir takima karsi bunlari denedik. 3-4 pozisyona da girdik. Sadece golü atamadik. Hafta içi en iyi sekilde hazirliklarimizi sürdürecegiz. Sampiyonluk yolunda bu tip kayiplar olabilir. Önümüze bakiyoruz” ifadelerini kullandi.

“Duran toplara çalisiyoruz”

Fenerbahçe’nin oynadigi maçlarda duran toplarla ilgili sorulan soruya Ismail Kartal, “Duran toplardan biz 6-7 tane gol attik. Ortalamalarin da üzerindeyiz. Sadece bugün gol bulamadik. Her maç duran toptan gol atacagiz diye bir sey yok. Çalisiyoruz. Avrupa kupalari ve ligde su ana kadar duran toptan attigimiz goller var” yanitini verdi.

Karsilasmada sakatlanarak çikmak zorunda kalan Fred’in saglik durumuyla ilgili Kartal, “Doktorla konusmadim. Bu aksam çekilecek MR sonrasi doktorla konusup net bilgi alacagiz” dedi.

Ismail Kartal, bugün çok fazla top kaybi yaptiklarina dikkat çekerek, “Bu kadar pas hatasi yapan takim olmadigimiz için, rakibe oynama sansi verdik pas hastasi yapinca da güçlü oyunumuzu ortaya koyamadik” diyerek sözlerini noktaladi.

Kaynak: İHA