Bülent Baser Açiklamasi 'Boksumuzu Dünyanin Zirvesine Çikaracagiz'

Türkiye Boks Federasyonu Baskan Adayi Bülent Baser, “Boksumuzu dünyanin zirvesine çikaracagiz. Ülkemizdeki sporcularin dünyanin zirvesine çikmak için büyük bir istek ve hirs içinde oldugunu görüyorum. Yetenek, hirs, arzu ve çaba içerisinde olan bu çok sayidaki sporcumuzun tek eksikleri iyi bir yönetimdir ve bunu da biz gerçeklestirecegiz” dedi.

Boks yasantisina mili sporcu olarak baslayan ardindan efsane boksör Sinan Samil Sam’in ekibinde yer alarak tüm dünyada basaridan basariya kosan Bülent Baser, Türkiye Boks Federasyonu Baskan Adayi oldu. Baser yaptigi açiklamada ömrünün boksun içinde geçtigini belirterek, “Dünyanin dört bir yaninda ringlerde gerek sporcu ve gerekse teknik adam olarak görev aldim. Bugüne kadar ringlere çikardigim boksörlerle dünya çapinda yüzlerce sampiyonluga imza atarak, edindigim tecrübeleri Türk boksuna aktarip, boksumuzu dünyanin zirvesine çikarmanin vakti geldi. Ülkemizde fazlasiyla boksör potansiyeli mevcut yapilmasi gereken tek sey iyi bir ekip ve organizasyon ile bu potansiyelin dogru yönlendirilmesidir. Ülkemizin dört bir yanindan gerek boks milli takimi olsun, gerek kulüpler olsun ve gerekse boks otoriteleri olsun iletisim halindeyim. Yaptigimiz görüsmelerde benim aday olmam için israr ettiler. Boksun ileriye gidebilmesi için benim tecrübelerime ihtiyaçlari oldugunu vurguladilar. Ben de konu üzerine bir süredir düsünerek arastirmalar yapmaktaydim. Uzun yillardan beri gittigim ülkelerin sistemlerini de arastirarak ülkeme nasil faydali olabilirim diye düsünmekteydim. Bu görevi yapabilecegime inaniyorum. Spor bakanligimizin içinde sporun içinden gelmis olan kadro mevcuttur. Bakan yardimcimiz Hamza Yerlikaya ile spor yaptigi günlerden beri güzel bir diyalogumuz var. Boksa da gereken destegi vermektedirler burada bize düsen sadece bu destegi adil ve dogru kullanmaktir” ifadelerini kullandi.

“Boksu daha iyi bir sisteme oturtacagiz”

Baskanliga gelmesi halinde yeni bir sisteme geçilecegine isaret eden Baser, “Boksun alt yapisini kadrolastirarak, dünyadan edindigim tecrübeleri ve çevremizdeki yetenekli insanlari da ekleyerek iyi ve özverili bir ekip kurup, Türk boksunu daha iyi yerlere getirecegiz. Sayet basa gelirsem su anki alt yapiyi komple degistirip, yeni bir sisteme geçirerek, boksu daha iyi bir sisteme oturtacagiz. Bu sporu genelde dar gelirli ailelerin çocuklari yapiyor o yüzden sporcunun kendisi ve ailesi dahil yerel yönetimler ile okullarin para kazanmasini saglayarak, herkesin bu pastadan pay almasini saglayacagiz. Bunu da profesyonel boksta ögrendigim metotlarla gerçeklestirecegiz” seklinde konustu.



“Sporcularin hak ettikleri fakat verilmeyen haklarini kendilerine iade edecegiz”

Sporcu kazanmak için özverili sekilde çalisacaklarini belirten Bülent Baser, “Tüm yolsuzluklara son vererek, sporcularin hak ettikleri fakat verilmeyen haklarini kendilerine iade edecegiz. Özellikle amatör sporculari maddi açidan kazandirmak için elimizden geleni yapacagiz. Okullardaki ve kahve köselerindeki yetenekli gençlerimize tek tek ulasarak onlari bu spora çekecegiz. Tüm bunlar için iyi bir ekip gerekiyor ve onu da kuracagiz. Bunlarin yani sira is adamlarimizi da boksun içine çekerek sporcularimiza sponsor olarak destek vermelerini saglayacagiz” sözlerini kaydetti.



“Boksumuzu dünyanin zirvesine çikaracagiz”

Sporcularin daha iyi seviyelere çikmalari için yönetim kademelerini daha elit bir kadrodan olusturacaklarini söyleyen Baser, “Elit bir kadro seçecegiz ve is adamlariyla yapacagimiz yönetim kurulu toplantilarinda projelerimizi açiklayacagiz. Onlarin da katkilariyla ne gerekiyorsa yaparak boksumuzu dünyanin zirvesine çikaracagiz. Ülkemizdeki sporcularin dünyanin zirvesine çikmak için büyük bir istek ve hirs içinde oldugunu görüyorum. Yetenek, hirs, arzu ve çaba içerisinde olan bu çok sayidaki sporcumuzun tek eksikleri iyi bir yönetimdir ve bunu da biz gerçeklestirecegiz. Gösteris için baskan olmayacagiz o koltuga desinler için oturmayacagiz tam tersine sporcularimiz ve ülkemiz dahil herkesin hak ettigini elde etmesi için oturacagiz” diye konustu.



“Boksta Türkiye uyuyan bir dev, iste biz bu devi uyandiracagiz”

Türkiye’nin boks konusundaki potansiyelini ortaya çikaracaklarini da vurgulayan Bülent Baser, “Profesyonel boksta nasil milyonlari televizyon basina kilitlediysek amatör boksta da yine ekranlarin basina oturtturacagiz. Çok sayida boksörümüz çesitli sampiyonluklar kazaniyor özellikle kizlarimiz önüne geleni deviriyor. Fakat kimsenin bundan haberi olmuyor. Iste biz herkesin haberdar olarak boksa destek vermesini saglayacagiz. Nasil bugün bayan voleybolcularimiz tüm ülkenin dikkatini üzerine çektiyse biz de boksta ayni seyi basaracagiz. Insanlara boksu sevdirip, izletip sevmesini saglayacagiz. Boksta Türkiye uyuyan bir dev iste biz bu devi uyandiracagiz. Ülkemizin en küçük vilayetine kadar ulasarak, sporcularimizin tüm malzeme ihtiyacini karsilayip, çalisma imkanlarini herkese ayni standartlarda sunarak, onlardan basari bekleyecegiz. Bunu yapabilmek için de bilgilerimizi paylasabilecegimiz bir makam lazimdir ki, o da federasyon baskanligidir. Boks camiasi da bizi bu göreve layik görürse hepsine kazandiracagiz, seklinde konustu” sözlerini dile getirdi.

Vedat Alyaz: “Baser, dünya boksunu en iyi bilenlerden biridir”

Bülent Baser’in basin danismani Vedat Alyaz ise Baser’in 24 yildir profesyonel boksun içinde oldugu ve ondan önce de amatör boksun içinden mücadele verdigini belirterek, “Geçtigimiz yil Almanya Boks Federasyonu Baskani Thomaz Pütz’ün elinden Almanya’nin en iyi antrenörü ödülünü alan Baser, Sinan Samil Sam’in tüm profesyonel boks yasantisi boyunca yaninda yer alarak tüm basarilari birlikte yasamisti. Dünyanin en iyi antrenörlerinden Fritz Sdunek, Uli Wegner ve daha birçok antrenör ile birlikte çalismisti. Arena Boks Promotion ve Ardindan EC Box Promotionda basantrenör olarak görev yapmisti. Olimpiyat ve dünya sampiyonlarindan Odlanier Solis, Juan Carlos Gomez ve daha onlarca sporcuyu çalistirmisti. Bunlarin yani sira dünya sampiyonlarindan Mahmuod Charr, Herbie Hide ve Igor Michalkin gibi onlarca boksörü ringlere çikardi. Ayrica yüzlerce boksörü dünya ringlerinde çok sayida sampiyonluklarla bulusturdu. Basta Almanya olmak üzere, Amerika, Ingiltere, Fransa ve dünyanin dört bir yaninda yüzlerce kez ringlere dev sporculari çikardi. Baser’in basarilar saymakla bitmez. Federasyon baskani olursa ülkemizi basaridan basariya kosturacagindan eminim” dedi.

Kaynak: İHA