Balikesirli Boksörler, Türkiye Sampiyonasi'na Mücadele Edecek

Burhaniye ilçesinde geçtigimiz hafta Balikesir’de yapilan müsabakalarda il birincisi olan 3’ü kadin 4 sporcu İçel’de yapilacak Türkiye Sampiyonasi’na katilacak. 52 kiloda Deniz Ulas, 63 kiloda Berfin Akça ve Yasin Yoldas ile arti 81 kiloda Hüsna Karaköse, Fethi Ömür Tasdelen öncülügünde çalismalarini sürdürürken, iddiali olduklarini söyledi.

16 Ocakta Balikesir’de yapilan il sampiyonasinda birinci olan Deniz Ulas, Berfin Akça, Yasin Yoldas ve Hüsna Karaköse, 24-31 Ocak tarihlerinde İçel’de yapilacak olan Genç Kadinlar ve Genç Erkekler Türkiye Sampiyonasi’nda madalya arayacak. Çalismalarini sürdüren genç sporcular, Balikesir’i temsil etmenin gururunu yasarlarken, iddiali olduklarini söyledi.



Iki yildan beri boks yaptigini anlatan Hatice Irmak Kaya, "Su an Ömer hocamla Ömür Tasdelen hocamla boksa devam ederek Avrupa, olimpiyat ve dünya derecelerine girecegim insallah. Boks sanildigi gibi dersleri filan düsürmüyor. Kesinlikle derslerim yükseltti. Bu dönem hem takdir hem de onur belgesi aldim" dedi.

Deniz Ulas da, "Rakibimi yenerek birinci oldum. 24-31 Ocakta yapilacak Türkiye Sampiyonasi’nda Balikesirimizi temsil etmek için gidiyorum. Insallah, milli sporcu olmak istiyorum. Sampiyonluk getirmek istiyorum" diye konustu.

Berfin Akça ise, "Iki yildir boksla ugrasiyorum. Boksun hem sagligimiza ve zihin gelisimimize faydasi var. Ayrica gençlerin burada beraber kaynasmasi ve daha güzel aktiviteler yapmasi da güzel. Hem ailemi ve hem kendimi gururlandirmasi açisindan çok faydali bir spor. Antrenörlerimiz Ömer Tasdelen ve Ömür Tasdelen’e tesekkür ediyorum. Bize bu imkani verdikleri için. Hedefimiz İçel’de düzenlenecek Gençler Sampiyonasi’nda derece yapmak" ifadelerini kullandi.

Antrenör Ömer Tasdelen de, "4 senedir Burhaniye’de boks sporunu yaymaya çalisiyoruz. 30’un üzerinde sporcumuz var. Ayin 16’sinda Il Sampiyonasina 4 sporcu ile katildik. 4 sporcumuz da Türkiye Sampiyonasi’nda ilimizi temsil edecek. Sali günü, Allah nasip ederse, 24’ünde İçel’de baslayacak olan Türkiye Sampiyonasi’na geçecegiz. Burada da Insallah, milli takima sporcu verebilecek sekilde dereceler elde ederiz. Allah, yardimcimiz olsun. Buradan destek olan tüm arkadaslara tesekkür ederim" dedi.

Kaynak: İHA