Abali Kayak Merkezi Kayakseverlerin Akinina Ugradi

Van’da geçen hafta etkili olan yagislarin ardindan sezonu açan Abali Kayak Merkezi, yariyil tatilinde kayak tutkunlarinin akinina ugruyor.

Kar kalinliginin yeterli seviyeye ulastigi merkeze gelen kayak tutkunlari, 2 buçuk kilometrelik telesiyej hatti sayesinde kolaylikla ulastiklari zirveden Süphan Dagi, Van Gölü ve Akdamar Adasi manzarasina karsi kaymanin keyfini yasiyor. Kar kalinligi, kar kalitesi ve pist uzunluguyla kayak severlerin tercih ettigi kayak merkezi, farkli kategorideki pistleriyle acemi ve profesyonellere kayak ve snowboard yapma imkani sunuyor.

Van’da gecikmeli de olsa Abali Kayak Merkezi’nin sezonu açtigini ifade eden Van Gençlik ve Spor Il Müdürü Yalçin Özdemir, “Geçen hafta itibariyle kar yagdi, biz de hazirliklarimizi yaptik ve bu hafta itibariyle hizmet veriyoruz. Burada çocuk ve gençlerin yani sira her yastan vatandaslarimiz bu hafta itibariyle bu tesisi kullanmaya basladilar” dedi.

Van’da kayak kültürünün güzel gelistigini ve kayaga büyük bir talebin olduguna dikkat çeken Özdemir, “Bu talep karsiliginda sporcularimiza ve vatandaslarimiza hizmet veriyoruz. Velilerimizden, sömestri tatilinde çocuklarini buraya getirmelerini ve burada egitim almalarini saglamalarini istiyoruz” ifadelerini kullandi.

Geçen ay kar yagmadigi için Van’da kayak yapan sporculari Hakkari’ye kampa göndermek zorunda kaldiklarini vurgulayan Özdemir, “Kampa katilan çocuklarimiz kisa sürede hazirlandilar ve en son Erzincan’da yapilan alp disiplini yarismalarinda onlarin birincilik, ikincilik ve üçüncülük madalyalari almalari bizi mutlu etti. Yine Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yapilan kuzey disiplini yarismalarinda da üç çocugumuz madalya aldi. Çocuklarimizin burada antrenörlerimiz nezaretinde hazirlanarak bundan sonraki yarismalarda daha fazla madalya alacagini ümit ediyorum. Çünkü iyi bir teknik ekibimiz, iyi antrenörlerimiz var ve kirsal kesimden gelen çocuklarimiz bu isi çok seviyor. Çünkü kayak sporu adrenalin saglayan bir spor. Hatta içinde bulundugumuz tesisin yer aldigi köyümüzden bile olimpiyatlara kadar sporcu gönderdik. Insallah onlarda abilerini rol model olarak aldiktan sonra bu çevreden, kirsal kesimden çok daha fazla milli sporcu çikaracagiz. Çünkü kayak alt yapisi olarak ilimiz buna uygun. Ilimizde hakikaten kayak sporuna büyük bir talep var. Insallah bundan sonra yagacak kardan da daha verim alacagiz ve nisan ayina kadar bu spor bransini burada yapmaya devam edecegiz” diye konustu.

Kayak yapan aileler ise hafta sonu tatili ile birlikte okullarin tatile girmesini firsat bilerek Abali Kayak Merkezi’ne geldiklerini söyledi.



Karne hediyesi olarak geldikleri kayak tesisinde güzel vakit geçirdikleri ifade eden çocuklar ise tatili kizak kayarak geçirdiklerini belirttiler.

Kaynak: İHA