Trabzonspor Ile Galatasaray 137. Randevuda

Trabzonspor ile Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 21. haftasinda oynayacaklari maçla birlikte 137. kez rakip olacak.

Trendyol Süper Lig’in 21. haftasinda Trabzonspor ile Galatasaray yarin saat 19.00’da Trabzon’da karsilasacak. Ligde sari-kirmizililar 16 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 maglubiyetle aldigi 51 puanla ikinci sirada bulunuyor. Bordo-mavililer ise 11 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 maglubiyet sonucunda topladigi 37 puanla 3. sirada yer aliyor.

137. randevu

Trabzonspor ile Galatasaray, bugüne kadar Süper Lig, Türkiye Kupasi, Cumhurbaskanligi Kupasi, Basbakanlik Kupasi, TSYD Kupasi ve özel müsabakalar olmak üzere toplam 136 kez karsilasti. Söz konusu maçlarda sari-kirmizililar 61 kez sahadan galip ayrilirken, bordo-mavililer ise 44 defa rakibini maglup etti. 31 maçta ise taraflar birbirlerine üstünlük saglayamadi. Geride kalan mücadelelerde Aslan 178, Karadeniz ekibi ise 152 kez rakip fileleri havalandirdi.

Ligde 102. maç

Iki takim arasinda Süper Lig’de oynanan 101 karsilasmada da Galatasaray 44 kez 3 puan sevinci yasarken, Trabzonspor ise 32 kez sahadan galip ayrildi. 25 maçta ise kazanan çikmadi. Söz konusu mücadelelerde sari-kirmizililar 131, bordo-mavililer ise 115 gol atti.

Bu sezon Süper Lig’in ilk yarisinda Istanbul’da oynanan karsilasmayi Galatasaray 2-0’lik skorla kazandi.

Son 10 karsilasma

Trabzonspor ile Galatasaray arasinda oynanan son 10 maçta da sari-kirmizililarin üstünlügü bulunuyor. Hepsi ligde oynanan 10 müsabakada Galatasaray 4 kez sahadan galip ayrilirken, Trabzon da 2 kez rakibini maglup etti. 4 mücadele de berabere sona erdi.

Deplasmanda karnesi

Galatasaray bu sezon Süper Lig’de deplasmanda 10 maça çikti. Sari-kirmizililar geride kalan 10 karsilasmada 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 maglubiyetle 21 puan topladi ve bu alanda 2. sirada bulunuyor. Cimbom deplasmanda en son Sivasspor ile oynadi ve 1-1 berabere kaldi.

Son 8 maçini kaybetmedi

Galatasaray, Süper Lig’de Hatayspor’a kaybettikten sonra oynadigi 8 karsilasmayi kaybetmedi. Ligde sari-kirmizililar; Alanyaspor, Pendikspor, Adana Demirspor, Fatih Karagümrük, Konyaspor ve Kayserispor’u maglup ederken, Fenerbahçe ve Sivasspor ile de berabere kaldi.

Ligin en az gol yiyen takimi

Galatasaray, Süper Lig’de bu sezon oynadigi 20 karsilasmada kalesinde 11 gol gördü. Ligde defansif anlaminda da basarili bir performans sergileyen sari-kirmizililar, bu alanda en az gol yiyen takim konumunda bulunuyor. Aslan, bu müsabakalarin 11’inde de kalesini gole kapadi.

Abdülkerim Bardakci ile Davinson Sanchez sinirda

Galatasaray’da, Trabzonspor maçi öncesinde iki futbolcu sari kart sinirinda bulunuyor. Sari-kirmizililarda Abdülkerim Bardakci ile Davinson Sanchez sari kart sinirinda yer alan isimler. Iki futbolcu sari kart görmesi durumunda 22. haftada RAMS Park’ta oynayacaklari Istanbulspor karsilasmasinda görev alamayacak.

Sari-kirmizililarda Sergio Oliveira sakatligindan, Hakim Ziyech ve Cedric Bakambu da Afrika Uluslar Kupasi için milli takimlarina gittiginden dolayi kadroda yer almayacak.

Arjantinli futbolcu Mauro Icardi, Fenerbahçe ile oynadiklari derbiden sonra sakatliklarindan dolayi bir süre dinlendirildi. Hafta içinde antrenmanlara baslayan Icardi’nin Trabzonspor maçinin kafilesinde yer almasini bekleniyor.

Abdulkadir Bitigen düdük çalacak

Trabzonspor - Galatasaray maçini Abdulkadir Bitigen yönetecek. Bitigen’in yardimciliklarini Erdem Bayik ile Mustafa Savranlar yapacak. Maçin 4. hakemi ise Mert Güzenge olacak.

Kaynak: İHA