Kan Bagislayan Taraftarlara Samsunspor Formasi Ve Maç Bileti Hediye Edildi

SAMSUN – Türk Kizilay ve Samsunspor isbirliginde gerçeklestirilen “Bu Kan Seni Unutur mu” kampanyasi çerçevesinde kan bagisinda bulunan taraftarlara forma, Süper Lig maç bileti, atki ve indirim kuponu hediye edildi.

20 Ocak 1989, Türk futbolunun en aci günlerinden birisi olarak tarihe geçti. Malatyaspor ile deplasmanda oynanacak maç için yola çikan Samsunspor kafilesini tasiyan otobüsün Havza ilçesinde bir kamyonla çarpismasi sonucu Teknik Direktör Nuri Asan, futbolculardan Muzaffer Badalioglu, Mete Adanir, Zoran Tomiç ve otobüs soförü Asim Özkan hayatini kaybetmis, takim kaptani Emin Kar da felç kalmisti.

Kazanin 35. yil dönümünde Samsunspor ile Türk Kizilay isbirliginde “Bu Kan Seni Unutur mu” kampanyasi düzenlendi.

Kampanya çerçevesinde gün boyunca kan bagisinda bulunan taraftarlara orijinal Samsunspor Formasi, Süper Lig’deki Antalyaspor mücadelesi için maç bileti, atki ve indirim çeki hediye edildi. Kampanyaya Samsunspor yogun ilgi gösterdi.

Her yil bu anlamli etkinligi düzenlediklerini ifade eden Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yildirim, “20 Ocak Samsun ve Samsunspor için çok anlamli bir tarih. 35 yildir devam eden bir aci var. 1989’daki kazada, hastalar hastanelere götürülmeye baslandiginda insanlar kan vermek için yigilma yaptilar. Kanin acil degil sürekli bir ihtiyaç oldugunu biliyoruz. Bu anlamda tüm taraftarlarimizi ‘Bu kan sizi unutur mu’ kampanyasi ile kan vermeye davet ediyoruz. Kampanya kapsaminda kan verenlere Samsunspor formasi, atkisi, maç bileti ve indirim kuponu hediye diyoruz. Kimin ne zaman nerede kana ihtiyaci oldugunu bilmiyoruz. O nedenle kan stoklarinin her zaman ihtiyaca cevap vermesi gerekiyor. Bu çerçevede kan bagisinda bulunan tüm taraftar ve vatandaslarimiza sükranlarimi sunuyorum” dedi.

Samsunspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Fazlihan Carus ise “Samsunspor Kulübü olarak bu güzel etkinlikte yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Kanin nerde ve ne zaman ihtiyaç olacagi belli olmuyor. Samsunspor taraftari da böyle anlamli bir günde bundan sonra da Kizilay’a destek olacagini biliyoruz. Her yil bu projeyi çesitli hediye ve organizasyonlarla destekliyoruz. Kan ihtiyacinin kutsal oldugunu bildigimiz için bu isbirligini gerçeklestirdik” diye konustu.

Kampanya, aksam mesai bitimine kadar Çiftlik ve Meydan Kan Alma Merkezlerinde devam etti. Samsun Valisi Orhan Tavli da kan bagislayan taraftarlari ziyaret ederek, sükranlarini sundu.

Kaynak: İHA