Depremin Psikolojisini Boks Ringinde Atlatan Gençler, Sampiyonluk Için Ter Döküyor

Hatay’da kick boks tutkunu gençler, spor yaparak deprem psikolojisini atlatirken bir yandan da sampiyonluk için ter döküyorlar.

Depremin vurdugu Hatay’in Iskenderun ilçesinde yasayan Mustafa Cuma Ugurlu, 10 yildir spor salonu isletmeciligi yapiyor. Spor salonunda Kick Boks Antrenörlügü de yapan Ugurlu, dövüs sporlarinda gelecegin sampiyonlari olacak depremzede gençleri yetistiriyor. Deneyimli antrenör, asrin felaketini hasar almadan atlatan spor salonunda; fitness, kick boks, pilates ve diger branslarla afetzede vatandaslara hizmet veriyor. Antrenör Ugurlu, spor salonunda kurdugu kulüple de sampiyonalara katilarak afetzede gençlerin hayatina heyecan katiyor. Depremzede sporcularinin çogunlukta oldugu kulüp, 22 - 29 Ocak tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek Türkiye Kick Boks Sampiyonasi’na 22 sporcuyla ve 16 - 19 Mayis ayinda Istanbul’da düzenlenecek Dünya Kupasi Sampiyonasi’na 45 sporcu ile katilacak. Depremzede sporcular, yarismalarda madalya kazanarak sehirlerine sampiyonlukla dönmek istiyorlar.

"Deprem psikolojisinden kurtulmak için spor yapmak önemli"

Spor salonunun depremlerde hasar almadigini ifade eden Antrenör Ugurlu, insanlarin deprem psikolojisinden kurtulmak için spora yöneldigine dikkat çekerek “Dövüs sporlari stres atma konusunda çok güzel bir brans oldu. Kulübümüz ulusal ve uluslararasi derece alan sporculara sahip. En son katildigimiz yarismada 3 dünya birinciligi olmak üzere yaklasik 26 madalya kazandik. Depremin olusturdugu psikolojiyi atlatmak bizi rahatlatmis oldu. Burada insanlara dokunmamiz ve onlari mutlu etmemiz bizi çok mutlu ediyor. Birçok sporcu burada spor yaparak deprem psikolojisi atlatarak çok daha iyi duruma geldi. Herkese dokunarak, mutlu ederek ve onlari kötü aliskanliklardan korumak bizi mutlu ediyor” seklinde konustu.



“Bu spora devam ederek milli takima girmek istiyorum”

Spor salonunda Kick Light sporu yapan depremzede Feyza Avsar, “Bu sporu 2 yildir yapiyorum. Depremlerden dolayi bir süre birakmistim. Hocalarimin destegiyle tekrardan basladim ve sampiyon olacagim. Depremin stresini burada spor yaparak atacagim. Bu spora devam ederek milli takima girmek istiyorum” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA