Cezasi Sebebiyle Maça Giremeyen Antrenörden Oyuncularina Cansiz Mankenli Motivasyon

Burdur’da Basketbol Antrenörü Mevlüt Gezer, maça çikmama cezasi alinca oyuncularina moral olsun diye kendi maketini saha kenarina koydu. Maketin saha kenarinda durmasina izin verilmeyince bu sefer tribünden destekledi. Antrenörün bu hareketi taraftardan ilgi görürken, görenleri gülümsetti.

Burdur’da basketbol antrenörlügü yapan Mevlüt Gezer geçen sene MAKÜ Gençlik ve Spor Kulübü ile Bahçesehir Gençlik ve Spor Kulübü arasinda oynanan maçin ardindan kupa töreninde karsi takim antrenörü tarafindan kendisine küfür edildigi gerekçesiyle dava açti. Dava sonucunda her iki antrenöre de 1 yil maça çikmama cezasi verildi.

Cezasindan dolayi maçlara katilamayan antrenör Mevlüt Gezer’in iki takim arasinda oynanan bu seneki maçta oyuncularina moral olmasi için buldugu yöntem herkesi saskina çevirdi.

Mevlüt Gezer MAKÜ G.S.K. - Bahçesehir G.S.K. U-16 açilis maçinda cansiz bir mankene maçlara çiktigi kiyafeti giydirip, yüzüne fotografini koydugu mankeni sporcularina moral olsun diye saha kenarina koydu. Yetkililer tarafindan mankenin sahada durmasina izin verilmeyince makete taraftarlar sahip çikarak yanlarina aldi. Maç boyunca tribünde taraftarlarin arasinda duran maket hem ilgi odagi oldu hem de görenleri tebessüm ettirdi.

Aldigi cezadan dolayi takimina nasil destek verebilecegini düsünürken bu fikrin aklina geldigini dile getiren Antrenör Mevlüt Gezer, "Oyuncularim motive olsun diye böyle bir sey yapma karari aldik. Çünkü saha kenarinda beni göremeyecekler. En azindan beni andiran bu maketi görmeleri benim için daha anlamli oldu. Geçen sene oynadigimiz final maçindan sonra karsi takimin antrenörü bana küfür etti. Ben de bunu sahitlerim ile beraber yargiya tasidim. Yargidan olumsuz biz kara çikti. Ikimiz de birer sene maçlara çikamama cezasi aldik. O yüzden çocuklara nasil destek olurum diye düsünürken erkek giyim isiyle de ugrastigim için is yerimdeki canli mankene bakarken acaba böyle bir sey yapabilir miyim diye düsündüm. Gerekli yerlere sordugumuzda yapabilecegimizi söylediler. O yüzden bugün böyle bir sey yaptik. Insallah çocuklarim basarili olacaklar bugün" dedi.

Kaynak: İHA