1989 Yilindaki Kazada Vefat Eden Samsunsporlular Için Anma Töreni Düzenledi

35 yil önce 20 Ocak 1989 tarihinde kaza yapan Samsunspor otobüsünde hayatini kaybeden teknik direktör, futbolcular ve personeller için anma töreni düzenlendi.

20 Ocak 1989, Türk futbolunun en aci günlerinden birisi olarak tarihe geçti. Malatyaspor ile deplasmanda oynanacak maç için yola çikan Samsunspor kafilesini tasiyan otobüsün Havza ilçesinde bir kamyonla çarpismasi sonucu Teknik Direktör Nuri Asan, futbolculardan Muzaffer Badalioglu, Mete Adanir, Zoran Tomiç ve otobüs soförü Asim Özkan hayatini kaybetmis, takim kaptani Emin Kar da felç kalmisti. Kazanin 35. yil dönümünde Samsunspor tarafindan Asri ve Kiranköy Mezarligi’nda anma programi düzenlendi.

Kur’an-i Kerim tilaveti ve dua edilmesinin ardindan konusan Samsunspor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Fazlihan Carus, "Kaza, spor tarihinin en elim kazalarindan biri olarak tarihe geçmistir. Bu kaza sadece sehrimiz ve Samsunspor’a gönül verenler için degil, tüm spor camiasinin ve futbol severlerin hafizalarinda yer etmistir. Sanli bayragimizdan aldigi renkler ve Atatürk armali formasiyla hak ettigi mutlu günlere ulasacagina inancim tamdir. Samsunspor geçmiste oldugu gibi bundan sonrada büyük basarilara imza atacaktir" dedi.

Ayrica ayni kazada felç kalan ve geçen yil vefat eden Samsunspor’un efsane futbolcusu ve eski baskani Emin Kar da Asri Mezarlik’taki kabrinde dualarla anildi. Öte yandan Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde Mete Adanir, Zonguldak’ta Muzaffer Badalioglu ve Sirbistan’da da Zoran Tomiç için tören yapildi.

Törene Samsun Valisi Orhan Tavli, Samsun Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Nihat Soguk, CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, Samsun Garnizon Komutani Gazi Tümgeneral Davut Ala, Cumhur Ittifaki Samsun Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Halit Dogan, Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, Gençlik ve Spor Il Müdürü Feyzullah Dereci, Samsunspor Icra Kurulu üyesi Soner Soykan, Suat Çakir, Samsunspor Futbol Direktörü Fuat Çapa, futbolcular Osman Çelik, Yunus Emre Çift ve Mustafa Haluk Tan ile vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA