Transfer Yasagi Olan Samsunspor'a Bir Darbe De Afrika Kupasi'ndan

SAMSUN – FIFA tarafindan iki dönem transfer yasagi cezasi alan Samsunspor, Afrika Uluslar Kupasi’na giden 3 futbolcusundan da en az 1 ay yararlanamayacak.

Afrika Uluslar Kupasi 13 Ocak’ta baslayip, 11 Subat’ta sonra erecek. Kupaya Türkiye’den de birçok Afrikali oyuncu katilim saglayacak. Kadrosundaki 14 yabanci futbolcusunun 9’u Afrika kitasindan olan Samsunspor, söz konusu dönemde düzenlenecek organizasyona giden 3 futbolcusundan mahrum kalacak.

3 futbolcu takimlarinin kampina katildi

Samsunspor’da Ganali Kingsley Schindler, Kamerunlu Oliver Ntcham ve Angolali Nanu Gomes, milli takimlari ile Afrika Uluslar Kupasi’nda yer alacagindan en az 1 aylik periyotta takimdaki yerlerini alamayacaklar. Milli takimlarinin kampina katilmak için sehirden ayrilan bu 3 futbolcu, Fatih Karagümrük, Trabzonspor, Sivasspor, Fenerbahçe ve Kayserispor maçlarinda Samsunspor formasini giyemeyecekler. Ntcham, Nanu ve Schindler’in milli takimlari grup maçlarini geçer, finale kadar ilerlerse 11 Subat’a kadar milli takimlarinda kalacaklar.

Afrikali 6 futbolcu Samsun’da kaldi

Kirmizi-beyazlilarda eleme maçlarinda Demokratik Kongo Cumhuriyeti Milli Takimi’nda forma giyen forvet Oyuncusu Gaetan Laura, sakat oldugu için kupaya gidemedi. Uzun süreli sakatligi bulunan Laura’dan, Samsunspor da yararlanamayacak. Ayrica yine Demokratik Kongo Cumhuriyeti vatandasi olan Landry Dimata ile Marc Bola da milli takima davet alamadiklari için Samsun’da kaldilar. Öte yandan Fildisi Sahili Moryke Fofana davet almadigi için, Çadli Marius Mouandilmadji takimi kupaya katilamadigi için ve Ait Bennasser de FAS’tan davet almadigi için sehirde kalan Afrikali futbolcular oldular.

Samsunspor’da Afrika Kupasi’na gidecek 3 futbolcunun yani sira Kasimpasa’dan kiralik olarak kadroya katilan Mickael Tirpan’in ailevi sebeplerden dolayi takimdan ayrilmak istemesi de transfer yasagi bulunan Samsunspor’un kadro derinligini azaltirken, sakatliklari bulunan Zeki Yavru ve Marc Bola’nin kirmizi-beyazlilarla birlikte çalistigi, sakatligi devam eden Taylan Antalyali, Gaetan Laura ve Bedirhan Çetin’in takima dönmesi için de saglik ekibi tarafindan yogun çaba sarf edildigi ögrenildi.

Kaynak: İHA