Tofas Basketbol Takimi, Atatürk'ün Evini Ziyaret Etti

Tofas Basketbol Takimi, Basketbol Sampiyonlar Ligi’nde PAOK Mateco ile oynayacaklari play-in eleme turu karsilasmasi öncesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 1881 yilinda Selanik’te dogdugu evi ziyaret etti.

Basketbol Sampiyonlar Ligi play-in eleme turu ilk maçinda Yunanistan deplasmaninda bugün PAOK Mateco ile karsilasacak olan Tofas Basketbol Takimi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 1881 yilinda Selanik’te dogdugu evi ziyaret etti. Avrupa’da önemli bir mücadeleye çikacak olan mavi-yesilli takim, karsilasma öncesinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dogdugu, çocukluk ve gençlik günlerinin bir kismini geçirdigi tarihi evde bulunarak Atatürk’e ait özel esyalar ve tarihi belgeleri inceledi. Türkiye Cumhuriyeti Selanik Baskonsolosu Serkan Gedik’in de özel bilgiler verdigi ziyaret sonunda Tofas kafilesi Türk Bayragi’yla birlikte hatira fotografi çekildi.

TOFAS Basketbol Takimi ile PAOK Mateco arasindaki Basketbol Sampiyonlar Ligi play-in eleme turu serisi ilk maçi bugün TSI 20.30’da PAOK Sports Arena’da oynanacak.

Kaynak: İHA