TFF'den Süper Kupa Finali Sürecine Iliskin Açiklama

Türkiye Futbol Federasyonu, 2023 Turkcell Süper Kupa finalinin Riyad’da oynanmasi teklifi Saudi Media Company sirketinden gelerek her iki kulübün onayiyla imzaya tasindigi ve Cumhurbaskani’nin bu sürece dahil olduguna iliskin iddialarin asilsiz oldugunu duyurdu.

Ertelenen 2023 Turkcell Süper Kupa finaline iliskin TFF’den yapilan yazili açiklamada su ifadelere yer verildi:

"Türkiye Futbol Federasyonu olarak siyasetin spora asla karismamasi gerektigine inaniyoruz. Bu inancimiz ve iki güzide kulübümüzle yürüttügümüz seffaf is birligine istinaden, 2023 Turkcell Süper Kupa - Riyad süreci hakkinda bazi önemli konulara açiklik getirmek isteriz:

2023 Turkcell Süper Kupa müsabakasinin Riyad’da oynanmasi teklifi federasyonumuza SMC (Saudi Media Company / Riyadh Season) sirketi tarafindan iletilmis, her iki kulübümüzün onayiyla imzaya tasinmistir. Cumhurbaskanimizin bu sürece herhangi bir sekilde dahil olduguna iliskin bütün iddialar asilsizdir.

Sürecin hiçbir asamasinda millî degerlerimiz ve Atatürk ilkelerimiz tartismaya açik olmamistir. Aksi iddialar asilsiz, art niyetli ve milletimizin bütünlügünü hedef edinen provokasyon amaçlidir. Ilgili müsabaka FIFA Statüsü geregince, FIFA Uluslararasi Maçlarin Düzenlenmesine Dair Talimata tabidir. Uluslararasi maçlarda olmasi gereken tüm gereklilikler ve prosedürler bu maç için de aynen geçerlidir.

Türkiye Futbol Federasyonu olarak toplumumuzun en önemli birlestirici gücü olan sporun farkli amaçlara alet edilmesi yönündeki çabalara asla müsaade etmeyecegimizi vurguluyor, Türk futbolunun basarilarla adindan söz ettirmesi için çalismaya kararlilikla devam edecegimizi ifade ediyoruz."

Kaynak: İHA