Premier Lig'de Bu Sezon Liderlik 9 Kez El Degistirdi

Ingiltere Premier Lig’de bu sezon ilk 20 haftada 9 kez liderlik el degistirdi. Manchester City, Arsenal ve Liverpool ikiser kez zirvede yer aldi.

Ingiltere Premier Lig’de ilk 5 sirada yer alan takimlardan Liverpool 45 puanla lider, Aston Villa 42 puanla ikinci, Arsenal 40 puanla dördüncü ve Tottenham da 39 puanla besinci basamakta ilk 20 haftayi tamamladi. Manchester City ise 1 maç eksigiyle 40 puanla üçüncü sirada yer aliyor. Ligin bu bölümüne kadar birincilik, tam 9 kez el degisirdi. Söz konusu süreçte Manchester City ve Arsenal ile su an liderlik koltugunda oturan Liverpool, ikiser kez zirvede yer aldi.

Sezonun ilk haftasinda Aston Villa karsisinda aldigi 5-1’lik galibiyetle Newcastle United ilk siraya yerlesirken, Luton Town ile Wolverhampton’i 4-1 maglup eden Brighton & Hove Albion ise ikinci haftayi zirvede kapatti. Bu iki takim birer hafta liderlikte kalirken, Tottenham ise 8 ile 10. haftalarda ilk basamakta yer aldi.

Son sampiyon Manchester City de 3. ve 7. haftalar ile 11. ve 12. haftalarda liderlik ünvaninin sahibi olurken, Arsenal ise 13. ve 15. haftalarin yani sira 17. ve 18. haftayi ilk basamakta tamamladi. Son 5 haftada sadece 4 puan toplayabilen Arsenal, zirveyi Liverpool’a kaptirdi.

Jürgen Klopp’un ögrencileri, Aston Villa’nin 3, son 6 senede 5 kez kupayi müzesine götüren ve bir maç eksigi bulunan Manchester City’nin 5 puan önünde sampiyonluk yarisini önde götürüyor.

Kaynak: İHA