Bursaspor Baskani Recep Günay Açiklamasi '120 Milyon TL Faiz Ödüyoruz'

Bursaspor Baskani Recep Günay, “120 milyon TL sadece faiz parasi ödüyoruz. Küçük bir rakam degil bu. Faizleri ödeyecek kimse yok. Bu borçlar kapanmaz. Bursaspor Kulübü’nde kampanya yaparak da kapanmaz. Kimse umut beklemesin. Beyaz atli prens bekliyorlar. Öyle bir dünya yok” dedi.

Bursaspor Baskani Recep Günay, basin toplantilarina bir yenisini daha ekledi. Son günlerde sik sik açiklama yapan Günay, dikkat çeken konularla ilgili bilgilendirme yapti. Özlüce Ibrahim Yazici Tesisleri’nde gerçeklesen toplantida Baskan Recep Günay, sunlari söyledi:

“Bursaspor yillarca bir genç futbolcuya büyük emekler sarf ediyor. Biz 3 tane futbolcuyla anlastik, 2026 yilina kadar anlasma yaptik. Sonra bize iftara attilar. Futbolculari sattigimizi söylediler. Kulübün içine yerlestirdikleri teleantenlerle bilgi aliyorlar. Kimi satmisiz, kimden ne almisiz? Sonra diyorsunuz ki Bursaspor’a aday çikmiyor. Birini Fenerbahçe’ye, birini Antalyaspor’a vermisiz Kötü mü ettik bunlari profesyonel yaparak? Bursaspor’da kalmalarini sagladik. 3 yil Bursaspor formasi giymelerinin önünü açtik. Ama vatan haini ilan edildik. Birilerinin çarkini bozduk. Bursaspor’u kazanç kapisi görenlerin oyununu bozduk. Kimi sattik biz? Birine 800 bin dolar, digerine 400 bin dolar almisiz. Satilacaksa satariz. Çikariz sattik da deriz. Bursaspor’un malini nasil el altindan satalim? Kimse Bursaspor’dan bir umut beklemesin. Biz Bursaspor için sagligimizi bozduk, hayatimizi ortaya koyduk. Ne için? Bursaspor’u bu hale getirenlerden, paralari geri alabilmek için. Bize de dava açtilar. Hakaret davasi açtilar. Ben neden yaptim bunlari? Bursaspor için yaptim.”

“TFF’de ‘Bursaspor’un borcu yoktur’ konusunu konustuk”

Bursaspor Baskani Recep Günay, TFF’de yapilan toplantida ‘Bursaspor’un borcu yoktur’ konusunu anlattiklarini ve Tahkim Kurulu’ndaki savunmanin hakli bulunmasi halinde borçlarin çogundan kurtulacaklarini söyledi.

Günay, “TFF’de 2,5 saat toplantimiz oldu. 3 puan silinmemesi için. Buradaki insanlar 3 puanimizi sildi. Bizi nasil asagiya çekerler onu düsünüyorlar. TFF’de, ‘Bursaspor’un borcu yoktur’ konusunu anlattik. Birakin 3 puani diger cezalar da kalkabilir. Bunlarla ugrasiyoruz. Ama Recep Günay gitsin diye aksini istiyorlar. Tahkim Kurulu’ndaki savunmamiz hakli olursa, futbolculara ve menajerlere olan tüm borçlar o günkü yönetim kurulundaki isimler ödeyecek. Bursaspor’u bu hale getirenler bunun bedelini ödeyecekler. Rahatsizlik bu” dedi.



“Size gider ayak 3 tane adam satan adam lazim”

Bursaspor Baskani Recep Günay, Emin Adanur-Hayrettin Gülgüler dönemine atifta bulundu. Baskan Günay, Emin Adanur’in görevi birakirken Trabzonspor’a gönderdigi üç futbolcuyu ima ederek, “Size gider ayak 3 tane adam satan adam lazim. Bursaspor’un 1 TL’sini savunan adam degil. Ama o adamlar söhretli. Iki kere küme düstük ama biz düsmedik. Süper Lig’den düstük. O zaman o tahtayi açamadilar. Her yerden gelir varken açamadilar. Onlara yapmadiginiz hakareti bize yaptiginiz. Biz yanlis bir sey de yapmadik. Bursaspor’un geliri vardi da biz cebimize mi attik?"

“Bursaspor’un borcunu siz yatiracaksiniz diyorlar”

Bursaspor Baskani Recep Günay, vergi borcu ile ilgili olarak ise, “Vergi borcunun son günü bugün. Hem bizi küçümseyeceksiniz, bunlar sinek sekiz diyeceksiniz, sonra da siz yatiracaksiniz diyeceksin? Hani adaylar vardi? 400-500 milyon bavula koymuslar. Onlara çagrida bulundum. 1 TL’yi tartisiyorlar 15 gündür nasil buluruz diye! Bunlari da yazin. Birileri yatirsin. Bunlari da yazin. Herkes büyük Bursasporlu ama ödemeye gelince bizi gösteriyorlar. Bu gerçekler aci. Bunlar iyi günlerimizdi. Bundan sonra görecegiz” ifadelerini kullandi.

“120 milyon TL faiz ödüyoruz”

Borçlarin bu sekilde kapatilamayacagini dile getiren Recep Günay, “120 milyon TL sadece faiz parasi ödüyoruz. Küçük bir rakam degil bu. Faizleri ödeyecek kimse yok. Bu borçlar kapanmaz. Bursaspor Kulübü’nde kampanya yaparak da kapanmaz. Kimse umut beklemesin. Beyaz atli prens bekliyorlar. Öyle bir dünya yok. 1 milyon TL vergi borcu kapatilmiyorsa biz degil Bursa elestirilmeli. 20 gündür para ödenmiyor ama herkes bize saldiriyor. Biz bu paranin yarisi kadar deplasmana uçak parasi verdik. Deplasman ve otel masrafi yazmadik kulübe. Hani ne oldu? Biz yatiramiyorsak kahramanlar nerede?”

“Bursaspor terk edilmis bir kulüptü”

“Bursaspor terk edilmis bir kulüptü” diyen Baskan Recep Günay, “Ben gelene kadar Bursaspor’u kimse tartismiyordu. Terk edilmis bir kulüptü. Ama herkes beni elestirdi.

Kimse forma bile almadi. 300 TL’lik forma almiyorsun, Bursaspor’a her türlü destegi vermeye haziriz diyosun. Kongreden önce Bursaspor’la ilgili her seyden istifa edecegiz. 60 senemi Bursasporla geçirdim. Hata yapmisim! Ben bu dönen çarka uysam Recep beydim, simdi Amigo Recep oldum. Hiçbir eski baskanlarla kötü olmazdim. Sahsi kavgam yok onlarla” seklinde konustu.

Kaynak: İHA