Bülent Uygun Açiklamasi 'Taraftarimiz, Bas Tacimiz'

Sivasspor’da teknik direktörlüge getirilen Bülent Uygun, basarili olmak için yeni bir planlama yapacaklarindan herkesin emin olmasi gerektigini söyleyerek, "Burada önemli olan taraftar. Taraftar bize destek olursa basaramayacagimiz hiçbir sey yok. Taraftarimiz bas tacimiz” dedi.

Sivasspor, anlasmaya vardigi Teknik Direktör Bülent Uygun için imza töreni düzenledi.

Sivas 4 Eylül Stadyumu’nda yapilan imza törenine Bülent Uygun’un yani sira Sivasspor Kulübü Baskan Vekili Bahattin Eken, diger yöneticiler ve basin mensuplari katildi.

Imza töreninin ardindan teknik direktör Bülent Uygun, basin mensuplarinin sorularini yanitladi. Uygun, “Ben 29 yasinda futbolcu olacak geldigimde burada 3-5 kisi bana inanmisti. Sampiyonluk sözleri söylerken beni yerden yere vuruyorlardi. Ben bir sehrin kaderinin degismesini kirarak, ona cesaret ekleyerek basarmak için o zaman o sartlar altinda zor bir sekilde mücadele vermistim. Bugün her sey 90 dakika sahanin içerisinde oynanan oyundan çikti. Ekonomisi çok yüksek oldu. Ben hayatim boyunca basariya endeksli bir yapidayim. Servet Çetin’e de tesekkür etmem lazim. Kendisi benim talebemdi. Milli takima gitmesinde ve Galatasaray’a transfer olmasinda büyük emegim olmustur. Kendisine ayrica tesekkür ediyorum, takim anlaminda bana güzel bir takim birakti. Ortami da güzel birakti, çünkü kadroyu dogru yönetti. Riza Çalimbay hocamiza bize Türkiye Kupasi kazandirdigi için de tesekkür ediyorum. Sivasspor bu süreç içerisinde çok güzel seyler basardi, yeri geldi çok üzüldügümüz zamanlar da oldu. Bundan sonra çok daha güzel günlere kosmak için yepyeni bir planlama yapacagimizdan herkes emin olsun. Burada önemli olan taraftar. Taraftar bize destek olursa basaramayacagimiz hiçbir sey yok. Taraftarimiz bas tacimiz. Basariya hep birlikte el ele kosmaya çalisacagiz” ifadelerini kullandi.

“3-4 transfer mutlaka yapilacak”

Bir gazetecinin, ’Sivasspor’da gördügünüz en büyük eksiklik nedir?’ sorusuna Uygun, “Ben Sivas’taki çalisma rahatligini hiçbir zaman bulamamistim. Çok kisa süre içerisinde futbolculara benim oyun mantalitemi, geçisleri ve savunma prensiplerini anlatacagim. O forma çok kutsal bir forma savasacagiz. Hiç kimsenin Sivasspor’dan alacagi 1 kurus parasi kalmamistir. Türkiye’nin en iyi yönetilen kulübüdür Sivasspor. Biz bir kere adaletli olacagiz. Futbolcularimiz da formaya yakisir sekilde sahada oynayacaklar. Transfer lazim. Takim içerisinde futbolcularin psikoloji olarak ne durumda olmalarini görmem gerekiyor. Bu 2 hafta bunu görmemizi saglayacak. Özellikle benim istedigim 3-4 mevkide 3-4 transfer mutlaka yapilacak. Benim için alt yapidaki yildizlar daha önemli. Örnegin Yunus Emre Konak gibi çok degerli bir futbolcu çikmis durumda. Az daha gelistigi zaman Ingiltere’nin takimlarinda oynayacak potansiyeli var. Transfer yaparak rekabeti arttiracagiz ve daha sonra emin adimlarla yürümeye baslayacagiz” yanitini verdi.

“Biz sampiyonlugu kaybetmedik elimizden aldilar”

Eski agresifliginin hala devam ettigine de vurgu yapan tecrübeli çalistirici, “Kulübeyi kirmasak da, stadyumu yikmasak da agresifligimiz yerinde. Herkes hak ettigini alir. Burasi Sivasspor. Hiç kimse öyle gelip de Sivasspor ile ilgili yada baska bir seyle ilgili raconu kesmez. Herkes adaletli, herkes görevini yapar. Biz o zamanlar, o adaletleri yerine getirmedigimiz için, o tribünde taraftar olmadigi için, bizim su andaki gücümüz olmadigi için 2 tane sampiyonlugu kaybettik. Biz sampiyonlugu kaybetmedik, elimizden aldilar” cümlelerine yer verdi.

“Efsanenin geri dönecegini düsünüyorum”

Taraftara stadyuma gelmesi için çagrida bulunan Bülent Uygun, “Ben inaniyorum ki taraftarimiz takima sahip çikacak. Takimi kollayan yönetime destek olacak. Futbolcuya destek olacak. Taraftar bas tacimiz, onlarsiz olmuyor. Efsanenin geri dönecegini düsünüyorum. 800-900 kombine satilmis. Kombine sayilarini duyunca utandim. Bu nasil olur? Türkiye’nin en güzel stadyumu burada. Kombineni al, gelmesen de çocugunu gönder. Valimiz, liseli ögrencileri getirsin. Belediye baskanimiz köylerden ögrenci getirsin. Herkes üzerine düsen görevi yapacak” açiklamasini yapti.

“Taraftar stadyuma gelecek, bu kadar”

Kadin taraftarlari da tribüne davet eden 52 yasindaki teknik direktörü, “Gerçekten uzun zaman oldu, Sivas’a gelmeyeli. Ayriligimiz da uzun zaman oldu. Anadolu da sahlanisin ana temel yerinin Sivas oldugunu biliyoruz. Simdi isler degisti, eskisi gibi degil. Yigidolar’in stadyuma gelmesi çok önemli. Taraftar stadyuma gelecek bu kadar. Ayda 1-2 paket sigara içemeyecek, bilet alip maça gelecek. Çocugunu da maça gönderecek. Bütün kadinlarimizi da maça çagiriyoruz. Tribündeki yerine gel. En güzel yerine gel, maçini izle” diye konustu.

Kaynak: İHA