Alberk Koç, Manisa FK'da

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Manisa Futbol Kulübü, Çaykur Rizespor’un sol bek oyuncusu Alberk Koç’u kadrosuna katti. Imza töreninde konusan Koç, “Manisa Futbol Kulübü gibi önemli bir camiada oldugum için mutluyum. Çok çalisip takimima en iyi katkiyi vermek istiyorum” dedi.

Manisa Futbol Kulübü, son olarak Çaykur Rizespor formasi giyen 26 yasindaki sol bek oyuncusu Alberk Koç ile 1 yili opsiyonlu olmak üzere 2.5 yillik sözlesme imzaladi. Imza törenine Manisa FK Futbol Sube Sorumlusu Erdem Özkan katildi.

Törende konusan yeni transfer Alberk Koç, “Hedefleri yüksek olan bir kulübe geldim. Manisa Futbol Kulübü gibi önemli bir camiada oldugum için mutluyum. Çok çalisip takimima en yüksek katkiyi vermek istiyorum. Takim arkadaslarimla birlikte Manisa FK’nin hedefleri için elimizden geleni yapacagiz” cümlelerine yer verdi.

Erdem Özkan: “Alberk, takimimiza güç katacaktir”

Alberk Koç’un önemli bir oyuncu oldugunu ifade eden Manisa FK Futbol Sube Sorumlusu Erdem Özkan, “Alberk, devre arasi transfer döneminde kadromuza kattigimiz ilk isim. Deneyimi ve enerjisiyle takimimiza güç katacagina inaniyoruz. Kendisini aramizda görmekten dolayi mutluyuz. Hem Alberk hem de Manisa Futbol Kulübümüz için hayirli olmasini diliyorum” seklinde konustu.



Alberk Koç kimdir?

Manisa Futbol Kulübü’nün yeni transferi Alberk Koç, 15 Subat 1997 yilinda Izmir’de dünyaya geldi. 2015-2016 sezonunda Menemenspor ile profesyonel kariyerine baslayan Alberk, 2018-2019 sezonunda 2. Lig’de mücadele eden Izmir ekibiyle sampiyon olarak TFF 1. Lig’e yükselme sevinci yasadi. Menemenspor’daki performansiyla dikkat çeken tecrübeli sol bek 2019-2020 sezonunda Süper Lig ekibi Çaykur Rizespor’a transfer oldu. 2021-2022 sezonunu Tümosan Konyaspor’da kiralik olarak geçiren Alberk Koç, geçtigimiz sezon Trendyol 1. Lig’de Çaykur Rizespor ile sampiyonluk yasadi ve takimiyla yeniden Süper Lig’e yükseldi. Kariyerinde 154 resmi müsabakada forma giyen 26 yasindaki oyuncu, 5 gol ve 7 asistlik performans sergiledi.

Kaynak: İHA