Cemil Kalkisim Açiklamasi 'Sampiyonluk Bizim Için Dönüsü Olmayan Bir Yol'

Sebat Gençlik Spor Kulüp Baskani Cemil Kalkisim, hedeflerinin tesislesmeyle birlikte yapilanmayi devam ettirmek oldugunu belirterek, sampiyonlugun kendileri için dönüsü olmayan bir yol oldugunu söyledi.

Süper Lig’de 2003 ile 2005 sezonlari arasinda mücadele eden Akçaabat Sebatspor’un devami olan Sebat Gençlik Spor Kulübü, 2023 yilinda, kurulusunun 100. yilinda yeniden profesyonel lige dönüs yapmisti. Süper Lig’den, BAL’a kadar inen tarihi kulüp, bu sezon TFF 3. Lig 4. Grup’ta mücadele ediyor. Trabzon futbolunun dinamosunu yeniden ayaga kaldirmak için çalismalarini sürdüren Cemil Kalkisim baskanligindaki yönetim kurulu, tesislesmeye ve yapilanmaya büyük bir önem veriyor.

"Uzun süreli istikrar bizim için çok önemli"

Sebat Gençlik Spor Kulübü Baskani Cemil Kalkisim, mütevazi bir kulüp olduklarini belirterek, "Uzun süreli istikrar bizim için çok önemli. Biz Sebatspor’u iyi yönettigimize inaniyoruz. Türk futboluna baktigimiz zaman ekonomik sikintilar ön planda, bizim mütevazi bir sekilde hiç borç yapmadan ilerleyen bir politikamiz var. Bunu da bugüne kadar gelen süreçte basardik" dedi.



"Hedefim tesislesmeyle birlikte yarisan bir kulüp"

Kulübe gelis nedenlerinin basinda tesislesme ve yapilanma oldugunu dile getiren Kalkisim, "Kulübü ileriye tasiyabilecek tesislerle birlikte stadyumu Akçaabat’imiza kazandirmak istiyoruz. Tesis binasi ve antrenman sahalarini çözdük. Haziran 2024’te kulüp binamiz, iki tane antrenman sahamiz bize teslim edilecek. Takim otobüsümüzü aldik. 100 yilimizda sampiyon olduk, bu sezon da sampiyonluga oynuyoruz. Abdi Serdar Üstünsalih ve Ibrahim Erdemoglu’na çok tesekkür ediyoruz. Tesislesme anlaminda bize çok büyük katki veriyorlar. Trabzonspor Kulüp Baskani Ertugrul Dogan da bizden destegini esirgemiyor. Trabzon’un degerlerinin sayisini arttirmaliyiz. Bizler agir bedeller ödüyoruz. Onore edilmek, sahiplenilmek isteriz" ifadelerini kullandi.

"Sampiyonluk bizim için dönüsü olmayan bir yol"

Teknik direktörlerinin istegi dogrultusunda transferler yaptiklarinin altini çizen Cemil Kalkisim, "Hiçbir zaman disaridan etkilenerek transfer yapmayiz. Ara transfer döneminde genis bir kadroya sahip olmamiz lazim. Lig maçlari ve play-off’lar olacak. Seçim Can Koç, Sezer Kahraman, Ökkes Karaoglu, Mehmet Siddik Istemi ve Gökhan Alsan’i transfer ettik. Kendini kanitlamis isimleri kadromuza kattik. Iddiali bir takim kurduk. Ligimiz kolay degil ama iyi bir kadro kurduk. Rakibimiz kim olursa olsun yenmek için oynayacagiz ve bir üst lige çikmak için mücadele edecegiz. Sampiyonluk için dönüsü olmayan bir yoldayiz" cümlelerine yer verdi.

"Tarihi kulübe sahip çikmak için neyi bekliyoruz"

Baskan Kalkisim, göreve geldikleri ilk dönemde sampiyonlugu 1 puanla kaçirdiklarini, ikinci sezonlarinda ise sampiyon olduklarini aktararak, "Simdi de sampiyonluga oynuyoruz. Bize birakilan emaneti çok iyi tasiyoruz. Akçaabat’i çok iyi temsil ediyoruz. Iyi de futbol oynuyoruz. Biz bunlari yaparken, bütün yönetici arkadaslarim önemli bir mesai harciyorlar. Sebat, geçmisiyle bugünü arasinda 100 yil geçti. 101. yilimizdayiz. Bu kulübü sahiplenmemiz gerekiyor. Taraftar bazinda yeterli degiliz. Bu kulübe sahip çikacak olan taraftarlarimizdir. Taraftar olmazsa seyir zevki olmaz. Futbolun güzelligi taraftardir. Maçlarimiza bekliyoruz" degerlendirmesinde bulundu.

"Her kulüp büyük bedeller ödüyor"

Herkesin gurur duyacagi bir kulüp ortaya çikarmak için gayret ettiklerini sözlerine ekleyen Sebat Gençlik Spor Kulüp Baskani Cemil Kalkisim, "Sag sola bulasmadan, bir toz kadar hile yapmadan, anlimiz akiyla bu isi yapmaya çalisiyoruz. Emanete ihanetlik olmaz. Bunun için yönetim kurulu arkadaslarimla birlikte büyük gayret sarf ediyoruz. Hatalarimiz, eksiklerimiz vardir. Elestiri de olacaktir" dedi.



"Bizim en büyük basarimiz birlikteligimiz"

Genç ve tecrübeli oyunculari kadrolarina katarak iyi bir harmanlama yaptiklarini söyleyen Kalkisim, "Bizim en büyük basarimiz birlikteligimiz. Bütün kulüpler sikinti yasiyor. Kimi gidiyor, kimi kaçiyor. Biz böyle bir sikinti yok. Kiminle ne konusuyorsak onu yerine getiriyoruz. Çok iyi bir ekip ruhu yakaladik. Hocalarimiz büyük bir özveri ile çalisiyor" açiklamasin yapti.

Hedeflerinin 2. Lig’e yükselip orada kalici olmayi hedeflediklerini belirten Baskan Kalkisim, "Bizim önümüzde Trabzonspor var. 1461 Trabzon da 1. Lig’de olursa, biz de 2. Lig’de olursak, Trabzon futbolunun çok önemli yerlere gelecegine inaniyorum. O zaman bizim çocuklarimizi görme sansimiz daha çok olur. Bizim çocuklarimizin çitayi yükseltmesi için oynamasi gerekiyor" diye konustu.



Ikinci yarinin ilk maçi yarin

TFF 3. Lig 4. Grup’ta mücadele eden Sebat Gençlik Spor, ikinci devrenin ilk maçinda yarin Musspor’u konuk edecek. Karsilasma öncesi Baskan Cemil Kalkisim, taraftarlari maça davet etti.

Yaptiklari transferlerle güçlendiklerini dile getiren Kalkisim, "Aramiza yeni katilan oyuncularimizla birlikte gücümüze güç katarak ikinci devrenin ilk maçina çikacagiz. Hedefimiz ilk yarida gösterdigimiz güzel performansinda üstüne çikarak üst liglere çikabilmek. Gücümüzün farkindayiz ve basaracagimiza inaniyoruz. Taraftarlarimiza her zamankinden daha çok ihtiyacimiz var" seklinde konustu.

Kaynak: İHA