Yüksekova'da Huzura Kavusan Daglar, Sporcularla Hayat Buldu

HAKKARI – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde geçmiste silahlarin susmadigi daglar, huzurun saglanmasiyla birlikte sporcularin ugrak mekani oldu.

Geçmiste silahlarin susmadigi Yüksekova daglari, huzurun saglanmasinin ardindan Türkiye Kayakli Kosu Eleme Yarismasi’na ev sahipligi yapti. Ilçe merkezine 23 kilometre mesafedeki Kamisli köyünde bulunan pistte düzenlenen organizasyona 20 ilden 655 sporcunun yani sira 220’si idareci ve hakemlerden olusan 980 kisi katildi.

Eksi 15 derecede gerçeklestirilen yarismayi Yüksekova Kaymakami Ömer Cimsit, Yüksekova ilçe Gençlik ve Spor Müdürü Sami Keskin, sivil toplum kuruluslari temsilcileri ve vatandaslar izledi.

Yüksekova artik sporla aniliyor diyen Yüksekova Kaymakami Ömer Çimsit, “Türkiye Kayakli Kosu elemelerini gerçeklestiriyoruz. Bine yakin misafirimiz var. Hepimiz güzel bir günü beraber yasiyoruz. Bizler bu organizasyonun ev sahipliginin yapma heyecanini yasiyoruz. Geçen sene de bir kayakli kosu sürecini yürüttük. Yine ev sahipligini yapiyoruz. Bizde böyle güzel organizasyonlari yapmaya devam edecegiz. Ilçemizin kar anlaminda güzel bir potansiyeli var. Burada yarisan tüm sporcularimiza basarilar diliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA