Yüksekova, 655 Sporcuyu Agirlayacak

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde etkili olan kar yagisinin ardindan pistiyle Isviçre’yi aratmayan kayak merkezi için Türkiye’nin her yerinden sporcular gelmeye baslarken, 655 sporcu 220 idareci ve hakem olmak üzere toplam 980 katilimciyi agirlayacak.

Yüksekova Gençlik ve Spor Müdürlügü öncülügünde ilçeye 15 kilometre uzaklikta bulunan Kamisli köyünde yapilan 2 bin 500 metre uzunluga sahip Kamisli köyündeki kayak merkezinde yapilacak Türkiye sampiyonasi için sporcular ilçeye geldi.

Hakkari Valiligi X sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, "Türkiye Kayak Federasyonu 2024 faaliyet programinda yer alan ‘’Kayakli kosu Eleme Müsabakasi’’ ilimiz Yüksekova ilçesi Kamisli Köyünde gerçeklesecektir. 18-19 Ocak tarihlerinde hemsehrilerimizi Hakkari’mizin vazgeçilmez dogasinin bizlere bir armagani olan kayak müsabakamizi izlemeye bekliyoruz. Hakkari’mizde gerçeklesecek olan Kayak Müsabakasi heyecanina tüm halkimiz davetlidir” denildi.

“Türkiye’yi Yüksekova’da agirliyoruz”

Yüksekova Gençlik ve Spor Müdürü Sami Keskin, milli takim sporculari arasinda 11 Yüksekovali sporcu bulundugunu ve bu durumun da kendilerini mutlu ettigini belirtti.

Sami Keskin, “Milli takim sporcularimizi ilçemizde agirlamaktan büyük mutluluk duyduk. Tüm imkanlarimizla ilçemize gelen sporcularimizin hizmetindeyiz. Bayragimizi dünyada dalgalandiracak sporcular yetistirmek için canla basla çalisiyoruz. Isviçre Alplerini aratmayacak ve Türkiye’nin en iyi pistine sahip olmakla insallah gelecekte Türkiye’nin gururu Yüksekovali sporcular olacak” dedi.

Kaynak: İHA