Yalovaspor Kadin Futbol Takimi Ilk Maçina Çikmaya Hazirlaniyor

Türkiye Futbol Federasyonu Kadinlar 3. Ligi’nde mücadele veren Yalovaspor Kadin Futbol Takimi, sezonun ilk maçini evinde Eskisehir Büyüksehir Gençlik ve Spor karsisinda oynayacak.

Yesil- Kirmizililar, 20 Ocak Cumartesi günü Yalova Amatör Saha 2’de saat 12.00’de baslayacak mücadelenin hazirliklarini Yalova Üniversitesi’nin hali sahasinda sürdürdü. Antrenmani ziyaret eden Yalovaspor Baskani Ismail Kaya, kadin futbolunda basariyi yakalamak istediklerini ifade etti.

Takimin olusturulmasi ve hazirlik sürecinde geç kaldiklarini kaydeden Kaya, “Ligler bir ay erken basliyor. Erken basladigi içinde tam hazirlanamadik ama biz Yalova’yi en iyi sekilde temsil edecegiz. Buradaki amacimiz sampiyonluktan ziyade gençlerin spor yapmasi. Kizlarimizin gelip bir mesgale ile ugrasmasi gibi bir niyetimiz vardi. Bunu da basardik. Cumartesi günü de Eskisehir ile maçimiz var. insallah hayirlisi olur" dedi.

Kadin futbolunun son zamanlarda yükselise geçmesine de deginen Kaya, "Kadin futbolu, Türkiye’de yükselen bir trend, ciddi anlamda bir istek var. Gençlerin ciddi anlamda futbola karsi kizlarimizin bakisi degisti. Bu konuda destek alabilirsek Yalova halki olarak Yalova’da bir ilki basarabiliriz. Çünkü üçüncü ligdeler profesyoneller yani. Sadece 2 lig atlamalari lazim. Bu sene ve önümüzdeki sene ikinci geçerlerse Türkiye 1. Ligi’nde yani kadinlar futbolunda birinci ligde temsil edilir. Bu da Yalova gibi küçük sehirde çok büyük bir olay olur" ifadelerini kullandi.

"Hedefimiz 2.Lig’e çikmak"

Yogun bir tempoda antrenman yaparak maçlara hazirlandiklarini dile getiren Yalovaspor Kadin Futbol Takimi Teknik Direktör Sedat Sanir ise söyle konustu:

“Çok yogun çalisiyoruz. Kizlarla beraber antrenmanlarimiz 2 buçuk aydan beri devam ediyor. Ilk maçimiza Cumartesi günü çikacagiz insallah. Hem eglenceli hem de güzel bir sekilde hazirlandik. Hava gerçekten çok güzel zaten yas grubumuz çok düsük. Hepsi 16 ila 22 yas arasi. En büyügümüz 22 yasinda. Bir kolej havasinda bir takimimiz. Kizlarin hepsi birbiriyle zaten arkadas. Üniversiteden 7- 8 tane futbolcumuza da katarak gayet iyi bir grup olduk. Hem egleniyoruz, hem futbol oynuyoruz ve hem futbol ögretiyoruz kizlara. Tabii ki bir hedefimiz var. Sonuçta 3. Lig takimiyiz. Hedefimiz 2.Lig’e çikmak. Bunun için hem çalisiyoruz.”

A Milli Kadin Futbol Takimi’nin, UEFA Kadinlar Uluslar C Ligi’nden, B Ligi’ne yükselmesinin ardindan kadin futboluna yogun ilgi gösterildigini söyleyen Sanir, çok sayida ailenin kizlarini futbol kulübüne yazdirmak için kendisini aradigini anlatti.

Öte yandan Yalova Belediye Baskani Mustafa Tutuk’un esi Göksen Tutuk da antrenman ziyaret ederek sporculara basarilar diledi.

Kaynak: İHA