Lincoln Henrique Açiklamasi 'Sükürler Olsun Ki Iyi Bir Geri Dönüs Yaptim'

Fenerbahçeli futbolcu Lincoln Henrique, yasadigi uzun süreli sakatligin ardindan Adanaspor maçinda kaydettigi 1 gol ve 1 asistle iyi bir geri dönüs yaptigini söyledi.

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupasi 5. Tur müsabakasinda Adanaspor’u sahasinda 6-0 yenerek son 16 turuna yükseldi. Karsilasmanin ardindan 315 gün sonra sari-lacivertli formayi giyen ve 1 gol ve 1 asistle sahalara dönen Lincoln Henrique, basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Yasadigi sakatlik sonrasi uzun süre takimdan ayri kalan 25 yasindaki futbolcu, “Çok önemli bir gündü benim için. Uzun süredir bu ani bekliyordum. Bu harika taraftarin önünde oynamak için dört gözle bekliyordum. Evimizde oynamamiz, bu galibiyeti almamiz bizim için önemliydi. Bu duyguyu özlemistim. Sükürler olsun ki iyi bir geri dönüs yaptim. En önemlisi maçi kazanmakti” diye konustu.



“Gol atmis olmam, asist yapmam tabii ki benim için güzel”

Attigi sik gol hakkinda konusan Lincoln, “Bu tür golleri idmanlarda çok çalisiyorum. Bir ara çok atiyordum. Bizim kalecilerimiz bu tuzaga düsmüyorlar. Maçta da firsat geldi ve en iyi sekilde degerlendirdim. Benim çok çalistigim bir sey. Bugün de gole sonuçlandi. Firsat geldi en iyi sekilde degerlendirdim. Galip geldigimiz için mutluyum. Sükürler olsun ki tur atladik. Gol atmis olmam, asist yapmam tabii ki benim için güzel. Önümüzdeki lig maçina odaklanacagiz” ifadelerini kullandi.

“Sakatlik süresince bugünü bekledim”

Sakatligi süresince çok siki çalistiginin altini çizen Brezilyali futbolcu, “Isime odaklanmaya çalisiyorum. Fenerbahçe’ye yardim etmek istiyorum. Sakatlik süresince de bugünü bekledim. Takima yardim etmek istiyordum. Bugün de bunu gösterdigimi düsünüyorum. Oyuncular arasi rekabet takim için iyidir. Büyük bir kulüpte oynuyoruz. Burada oynayan oyuncular mevkisinin en iyi oyunculari. Burada formayi almak bize bagli. Karar tabi ki hocamizin” dedi.



“Benim ailem Fenerbahçe’ye asik”

Fenerbahçe’yi ve Istanbul’u çok sevdigini aktaran Henrique, “Benim ailem Fenerbahçe’ye asik. Her zaman benim formami giyiyorlar bizler burada dogmadik Fenerbahçe’yi izleyerek büyümedik ama Fenerbahçe askini sonradan ögrendik. Bu kulübe asik olduk. Bunu en iyi sekilde hissettigimi söyleyebilirim. Fenerbahçe’yi ve Istanbul’u çok seviyoruz. Burada çok mutluyuz” seklinde konustu.



“Ismail Kartal iyi bir teknik adam”

Teknik Direktör Ismail Kartal hakkinda da açiklamalarda bulunan Lincoln Henrique, “Iyi bir teknik adam. Yaptiklari bunu gösteriyor. Kendisi de geçmiste burada futbol oynadi. Futbolculari çok iyi biliyor. Futbolcularin kafasindan neler geçtigini çok iyi biliyor. O da bu yollardan geçti. Bu tarz hocalarla çalismak bir ayricaliktir. Böyle teknik direktörlerle çalismak her zaman kolaydir. Potansiyelime güvendigini söyledi.

Çok kaliteli oldugumu söyledi, göstermem gerektigini söyledi.

Bu formayi giymek için elimden geleni yapacagim” diyerek sözlerini noktaladi.

Kaynak: İHA