Ismail Kartal Açiklamasi 'Oyuncularin Birbirine Saygisi Bizi Buraya Getirdi'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, takimda tatli bir rekabet oldugunu belirterek, “Bunlarin olmasi için ugrasiyoruz. Her seyden önemlisi de takimdaki oyuncularin birbirilerine saygisi bizi buraya getirdi” dedi.

Ziraat Türkiye Kupasi 5. Tur maçinda Fenerbahçe, konuk ettigi Adanaspor’u 6-0 maglup ederek son 16 turuna yükseldi. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, turu geçtikleri için mutlu olduklarini belirterek, “Bu aksamki Adanaspor maçinda bu turu geçmemiz gerekiyordu. Sonuçta farkli galip gelerek, çok fazla gol atarak kazandigimiz için oyuncularimizi tebrik ediyorum. Daha az sans bulan, sakatliklardan çikan oyuncularimi görmek, maç temposuna hazirlayarak daha derin bir kadroda oyun içerisine almakti hedefimiz. Ilk defa uzun aradan sonra Lincoln çok güzel performans ortaya koydu. Oyuncularimin hepsi elinden geleni yaptilar. 6-0’lik galibiyetle yendik turu geçtik. Mutluyuz” diye konustu.



“Lincoln kaliteli oyuncu oldugunu gösterdi”

Sakatlik sonrasi takima dönen ve bu sezon ilk kez 11’de baslayan Lincoln Henrique’nin performansiyla ilgili Kartal, “Lincoln, çok karakterli bir oyuncu. Sol bek, 6 numara, kanatta, joker gibi. Iyi bir oyuncu, bu aksam da bunu gösterdi. Bu süre içerisinde ne oluyor ne bitiyor buna göre bir karar verecegiz” ifadelerini kullandi.

“Oyuncularin birbirine saygisi bizi buraya getirdi”

Her maçta farkli oyuncunun önemli performans ortaya koyduguna vurgu yapan Ismail Kartal, “Bizde hemen hemen her maçta ciddi performanslar ortaya çikiyor. Tabii ki güzel bir rekabet. Keske her maça böyle olsa da benim isim zorlassa. Bunlarin olmasi için ugrasiyoruz. Her seyden önemlisi de takimdaki oyuncularin birbirilerine saygisi bizi buraya getirdi” seklinde konustu.



“Forvette tatli bir rekabet var”

Michy Batshuayi’nin 4 gollük performansi ve hücumdaki rekabet hakkinda da konusan sari-lacivertlilerin teknik patronu, “Herhangi bir yere gitmesiyle ilgili bir seyi yok. Kayseri maçinda 3 gol, bugün 4 gol. Dzeko, Pendikspor maçinda hat-trick yapti. Bu güzel bir rekabet, tatli bir rekabet. Herkesin takim içerisinde birbirine olan saygisi var. Bunu sezon sonuna kadar devam ettirecegiz” dedi.



“Krunic’in performansini iyi buldum”

Sari-lacivertlilerin yeni transferi Rade Krunic’in performansini da degerlendiren Kartal, söyle konustu:

“Krunic’in performansini gayet iyi buldum. Son 2 haftalik periyotta Milan’da bireysel antrenman yaparak kendisini hazir tuttu. 2 antrenmanla bu maça çikti. Ne kadar kaliteli oyuncu oldugunu gösterdi. Iyi bir oyun çikardi” diye konustu.



“Herhangi oyuncunun bir yere gidecegi ile ilgili karar vermis degilim”

Mert Hakan’in attigi gol sonrasi sevincinde duygusallik yasadigi ve ara transfer döneminde gidecek oyuncularla ilgili sorulan soruya Ismail Kartal, “Mert Hakan da bugün kaptan olarak güzel bir performans ortaya koydu. Uzun bir aradan sonra güzel bir gol atti. Gol sonrasi duygusallik yasadigini gözlemledim. Herhangi oyuncunun bir yere gidecegi ile ilgili karar vermis degilim” yanitini verdi.

“Sampiyon olmak istiyoruz”

Sezonun kalan bölümüyle ilgili ise Kartal, “Oyuncularimi her maça kupaya, lige, önümüzdeki ay Avrupa kupalari maçlarimiz baslayacak. Bazi seyleri konusmak için erken, sezon sonunda sampiyon olmak istiyoruz. Maç maç düsünüyoruz ve önümüze bakiyoruz” dedi.

Ismail Kartal, ara transfer döneminde bir tane yerli forvet takviyesi olabilecegini söyledi.

Kaynak: İHA