Çildir Gölü'nde Artistik Buz Pateni Keyfi

Dogu Anadolu’nun ikinci büyük gölü olan ve yüzeyi kis aylarinda buz tutan Çildir Gölü, her yil yerli ve yabanci ziyaretçilerini agirlamanin yaninda bu kez artistik buz pateni sporcularina ev sahipligi yapti.

Yüzeyi donan Çildir Gölü’nde Ardahan Üniversitesi Arastirma Görevlisi Volkan Özkan’in daveti üzerine “Istanbul Buz Pateni” grubundan 40 sporcunun katilimiyla düzenlenen etkinlikte, patenciler Türkiye’nin en büyük dogal buz pisti olan Çildir Gölü’nde buz pateni yaparak doyasiya eglendi. Dogu Anadolu Bölgesi’nin ikinci büyük gölü olan, Ardahan ve Kars sinirlari içindeki Çildir Gölü’nün buz tutmasi renkli görüntüler ortaya çikardi. Yüzeyi tamamen buz tabakasiyla kaplanan gölde kartpostallik görüntüler olusurken, sporcular donan gölde buz pateni keyfini yasadi.

Istanbul Buz Pateni grubunun lideri Burak Karakas, “Çildir Gölü’ne önceki yil da gelmistik. Sayimiz on civarindaydi. Bu yil daha kalabalik bir kitle ile gelerek Çildir Gölü’nde paten kaymanin keyfini yasadik. Buz pateni sporcularinin büyük bir bölümünün Türkiye’de böylesine dogal bir buz pistinden haberleri yok. Çogunlukla kuzey ülkelerinde donan gölleri ve nehirleri izliyoruz. Ancak Türkiye’de de hemen yani basimizda böylesine güzellikte bir göl var. Ilgililerin Çildir Gölü’nü görmelerini ve bu deneyimi yasamalarini kesinlikle tavsiye ediyorum. Ayrica bu spor bu bölgede de taninmali ve resmi kurumlarin destekleriyle yayginlasmali” dedi.

Ardahan Üniversitesi Ars. Gör. Volkan Özkan da, “Bölgemiz sürekli olarak sert kis ikliminin olusturdugu zor kosullarla gündeme geliyordu. Kis mevsiminin Ardahan’da gündelik yasami olumsuz etkiledigi bir gerçektir ancak bu durum basta Çildir Gölü’nde olmak üzere ilimizde kis sporlarinin uzunca bir süre yapilabilecegi bir atmosfer saglamaktadir. Dezavantajli durumu avantaja çevirmeliyiz. Son birkaç yildir Çildir Gölü’nde buz pateni yapmak popüler bir hale geldi. Bu yil çok seçkin ve profesyonel bir kitleyi agirladik. Önümüzdeki yil sayinin daha da artacagini ve uluslararasi sporculari da agirlayacagimizi ümit ediyoruz. Yapilan bu etkinligin kurumlarimizin ve ilgili kuruluslarin dikkatini çekmesini hedefliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA