Ismail Kartal'dan Kupa Rotasyonu

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, son oynadiklari Gaziantep FK maçi 11’ine göre Adanaspor maçina 9 degisiklikle çikti.

Ziraat Türkiye Kupasi 5. Tur maçinda Fenerbahçe, sahasinda Adanaspor ile karsilasiyor. Sari-lacivertlilerin teknik direktörü Ismail Kartal kadroda rotasyona gitti. Trendyol Süper Lig’in 20. haftasinda oynanan Gaziantep FK maçi 11’inden 9 degisiklik ile sahaya çikti.

Bonucci ve Krunic ilk kez 11’de

Fenerbahçe’nin yeni transferleri Leonardo Bonucci ile Rade Krunic ilk kez resmi maça sari-lacivertli formayla 11’de basladi.

Italyan defans, geçtigimiz cumartesi günü Gaziantep FK ile oynanan lig maçinda sonradan oyuna girerken, Krunic ilk kez Fenerbahçe formasi giydi.

Lincoln 315 gün sonra sahada

Geçtigimiz sezon da takimda yer alan ancak yasadigi sakatlik nedeniyle uzun süre formasindan ayri kalan Lincoln Henrique formasina kavusarak bugün 11’de sahaya çikti. 25 yasindaki futbolcu son olarak Avrupa Ligi’nde Sevilla ile oynanan müsabakada forma giymis daha sonra çapraz baglarinda yasadigi yirtik nedeniyle formasindan uzak kaldi. Lincoln, 315 gün sonra sari-lacivertli formayi giydi.

Sari-lacivertlilerde 10 eksik

Fenerbahçe’nin basarili defans oyunculari Alexander Djiku ve Bright Osayi-Samuel, Afrika Uluslar Kupasi maçlari nedeniyle ülkelerinin kadrolarinda yer aliyor. Sakatliklarini atlatarak bireysel çalismalara baslayan Rodrigo Becao ile Miha Zajc, henüz hazir olmazken; Serdar Aziz ve Miguel Crespo da sakatliklari nedeniyle kadroda yer almadi. Dominik Livakovic, Ferdi Kadioglu, Fred ve Irfan Can Kahveci ise teknik heyet karariyla maç kadrosunda bulunmuyor.

Emre Mor ve Bartug 11’de

Fenerbahçe’de Emre Mor da bu sezon ilk kez 11’de sahaya çikti. 26 yasindaki kanat oyuncusu bu sezon 4 maçta forma giydi. Sari-lacivertlilerin 20 yasindaki futbolcusu Bartug Elmaz da yine ilk kez 11’de sans bulan isimlerden oldu. Bartug bu sezon 7 maçta süre aldi.

Ismail Kartal, Adanaspor karsisina su 11 ile çikti:

“Irfan Can Egribayat, Mert Müldür, Leonardo Bonucci, Jayden Oosterwolde, Lincoln Henrique, Rade Krunic, Bartug Elmaz, Emre Mor, Mert Hakan Yandas, Joshua King ve Michy Batshuayi.”

Fenerbahçe’de Ömer Bircan Camci, Furkan Onur Akyüz, Ismail Yüksek, Edin Dzeko, Dusan Tadic, Ryan Kent, Cengiz Ünder, Ahmet Necat Aydin, Sebastian Szymanski ve Efekan Karayazi ise yedek bekledi.

Kaynak: İHA