Gölbasi Belediyesi Son 5 Yilda Ankara'da Birçok Ilke Imza Atti

Ankara’nin Gölbasi Belediyesi, Belediye Baskani Ramazan Simsek’in öncülügünde Ankara’nin turizmine, ekonomisine katki saglayacak, Tulumtas Magarasi, Nostaljik Tramvay, Gölbasi Uluslararasi Bilardo Kompleksi, Gölbasi Yürüyüs ve Bisiklet Yollari’ni tamamlayarak hizmete açti.

Belediye Baskani Ramazan Simsek yönetiminde ilçenin kapilarini dünyaya açan Gölbasi Belediyesi, 5 yilda Ankara’ya birbirinden önemli projeler kazandirdi. Gölbasi’ni spor, turizm, sanayi, tarim ve ögrenci kenti haline getiren projelerin birçogu Ankara’da ilk olma özelligi tasidi. Projeler, Ankara’ya turist çekerek ekonomisine katki sunarken, büyük spor organizasyonlariyla hem Ankara’nin hem de Gölbasi’nin isminin dünyada duyulmasini sagladi.

Tulumtas Magarasi, Nostaljik Tramvay, Gölbasi Uluslararasi Bilardo Kompleksi, Gölbasi Yürüyüs ve Bisiklet Yollari, Ankara’nin kisa sürede spor ve turizm merkezi haline geldi.

Tulumtas Magarasi

1992 yilinda Ankara Çevre Yolu insasi için isletilen tas ocagindaki çalismalar sirasinda kesfedilen Tulumtas Magarasi, Gölbasi Belediyesi’nin yaptigi titiz çalismalar sonucunda turizme kazandirildi. Olusumu 1 milyon yil öncesine dayanan doga harikasi Tulumtas Magarasi, yatay magara olma özelligi tasiyor.

Permiyen dönemine ait kuzeybati-güneydogu dogrultusunda uzanan Tulumtas Magarasi, rekristalize kireç tasindan olusuyor. Magaranin içinde, farkli bölümlerde ve farkli yogunluklarda sarkitlar, dikitler, akmataslar ve kenartaslar bulunuyor.

Ayrica Tulumtas Magarasi’nda ziyaretçilere hizmet vermeye baslayan kafeterya kisa bir mola verme firsati sunarken, hediyelik esya bölümünde de Tulumtas Magarasi tasarimli sapka, tisört, bez çanta, anahtarlik, termos, kupa, kalem, magnet, kirlent, yastik kilifi gibi çesitli ürünler bulunuyor.

Nostaljik Tramvay

Gölbasi Belediye Baskani Ramazan Simsek’in Büyük Gölbasi Merkez Projesi kapsamindaki projelerinden biri olan, yerel esnafa önemli katki saglamasi da beklenen nostaljik tramvay, seferlere basladi.

Mogan ve Eymir isimli 28 kisilik tramvaylar sabah 09.00 ile aksam 22.00 saatleri arasinda ücretsiz sekilde hizmet veriyor. 3,1 kilometre hat uzunluguna sahip olan tramvaylar, tamamen yesil enerji kullaniyor ve bir sarjla 15 saat gidebiliyor.

Tramvay hattinda Yurtlar, Üniversiteliler Caddesi, Agiz ve Dis Sagligi Merkezi, Kaymakamlik, Mevlana Parki, Cemal Gürsel Caddesi 1, Cemal Gürsel Caddesi, Hükümet Caddesi, Ilçe Jandarma Komutanligi ve Atatürk Sahil Parki olmak üzere 10 durak bulunuyor.

Gölbasi Uluslararasi Bilardo Kompleksi

Dünya ve Türkiye’de emsali olmayan Gölbasi Uluslararasi Bilardo Kompleksi, 2 bin metre kare kapali, 500 metrekare açik alaniyla uluslararasi ve ulusal sampiyonalara ev sahipligi yapiyor.

Tesiste su ana kadar Dünya Kupasi, Gençler-Kadinlar-Veteranlar ve Dünya Kupasi Elemeleri, Avrupa Milli Takimlar Sampiyonasi ve Türkiye Sampiyonlari düzenlendi.

Baskent Ankara, spor tarihinde ilk kez bilardo dalinda Dünya Kupasi’na ev sahipligi yaptigi organizasyonda Gölbasi yerli ve yabanci birçok turist agirladi.

Türkiye Bilardo Federasyonu’nun da bulundugu tesiste, turnuva salonu, fuaye, kafeterya, seyirci ve sporcu ayri giris-çikis alanlari, bay-bayan sporcu giyinme odalari, maç öncesi ve molalarda sporcularin maça hazirlanabilmesi için sporcu dinlenme odasi, hakem odasi, sinema koltuklu çift tribün, tüm salona hâkim loca, toplanti salonu, açik otopark bulunuyor.

Gölbasi Yürüyüs ve Bisiklet yollari

Gölbasi sakinleri ve ziyarete gelenler Mogan Gölü’nden baslayarak, Ankara’nin en uzun köprülü bisiklet yolunu takip ederek Millet Bahçesi’ne, Millet Bahçesi’nden Eymir Gölü’ne uzanan, bir taraflarinda yesilin, bir taraflarinda mavinin iç içe oldugu bisiklet yolunu kullanabiliyor.

Toplam uzunlugu 30 kilometre olan Ankara’nin en uzun bisiklet yolu tüm baskentli vatandaslari bekliyor.

Kaynak: İHA