Fernando Santos Açiklamasi 'Sürekli Çalisarak Daha Iyiye Gitmek Zorundayiz'

Besiktas Teknik Direktörü Fernando Santos, Türkiye Kupasi’nda son 16 turuna kaldiklari için mutlu oldugunu ancak çok çalisarak daha iyiye gitmeleri gerektigini söyledi.

Ziraat Türkiye Kupasi 5. Turu’nda Besiktas, sahasinda Eyüpspor’u 4-0 maglup ederek adini son 16 turuna yazdirdi. Siyah-beyazlilarin teknik direktörü Fernando Santos, müsabakanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulundu.

“Hak ettigimiz bir galibiyet aldik”

Ilk yarida çok kötü bir oyun oynadiklarini dile getiren Santos, “Ofansif olarak fazla sans bulamadik. Hep kisa ve geriye oynadik ve rakibe çok oynama firsati verdik. Bunun olma sebeplerinden biri de Arda Turan’in çok iyi takim ortaya çikarmasi. Eyüpspor çok iyi bir takim. Ama bundan bizim de payimiz var. Rakibe oynama firsati verdik. Oyunu ele geçirmelerine izin verdik. Ilk yarida gol yememek de önemliydi. Ama ikinci yarida daha önde oynadik. Ilk yaridaki firsatlari rakibe vermedik. Ofansif olarak daha hizli aksiyonlarda bulunduk. Daha iyi gittik rakip kaleye, bu sebeple hak ettigimiz bir galibiyet aldik. Sadece 4 gün idman yaptik takimla, çok fazla beraber olamadik. Cumartesi yine maçimiz var. Çalismak zorundayiz, iyiye götürmemiz gereken çok sey var. Sürekli çalisarak daha iyiye gitmek zorundayiz” ifadelerini kullandi.

“Oyuncularin takim halinde oynamayi ögrenmesi lazim”

Tecrübeli teknik adam, çok çalismalari gerektigine de vurgu yaparak, “Gelismemiz lazim. Kazanmak her zaman önemli. Takima özgüven geliyor. Oyuncular yaptiklari ise inaniyordu. Bu çok iyi bir sinyal. Oyuncularim su an ugrasiyor, kendilerine gelen özgüvenle. Ama çok çalismamiz lazim. Burada en önemli konu bireysellikten ziyade kolektif sekilde ileri gitmek, takim olarak gelismek. Oyuncularin takim halinde oynamayi ögrenmesi ve buna devam etmesi lazim” seklinde konustu.



“2-3 oyuncu getirmeyi düsünüyoruz”

Transfer çalismalarinin sorulmasi üzerine ise Fernando Santos, “Bu konulari yönetimle hep konusuyoruz. 2-3 oyuncu getirmeyi düsünüyoruz. Iyi oyuncular getirecegiz buraya. Yönetimle konusup bu süreci yönlendirecegiz. Benim için oyuncularin çabalari önemli. Mesela bugün Tayfur’un bugün girdikten sora ne yaptigi önemli. Ben daha çok buradaki oyunculara odaklaniyorum” diye konustu.



“Harika bir taraftarimiz var”

69 yasindaki teknik direktör, taraftarin futbolculari desteklemesi gerektigini belirterek, “Harika bir taraftarimiz var. Onlari da bugün için tebrik ediyorum. Onlar bizim 12. oyuncumuz ve onlar olmadan maç kazanmak çok zor. Bazi oyuncularimin özgüvene ihtiyaçlari var. Ben her oyuncuma güveniyorum. O yüzden onlari desteklemelerini taraftarimdan bekliyorum” dedi.



“Besiktas gibi bir takim her zaman gol atmali”

Portekizli çalistirici, savunmayi biraz daha önde kurmalari gerektigini söyledi.

Santos, “Futbolda savunma çok önemli. Besiktas gibi bir takim her zaman gol atmali. Besiktas gibi büyük takimlar az gol yiyip, çok gol atarlar ve defans hattinin her zaman çok güçlü olmasi lazim hücum hattinin da. Gol yemedik ama savunma hattini geride kuruyoruz. Bunu çözmeliyiz. Savunmayi biraz daha önde kurmaliyiz. Bunu düzeltmemiz lazim. Ama gol yemeden bu maçlari bitirmek önemli” cümlelerine yer verdi.

“Elimizden geleni yapip savasacagiz”

Türkiye Kupasi’nin kendileri için önemine de deginen Fernando Santos, “Besiktas girdigi her kulvarda zafere oynamasi gereken bir takim. Kupada iyi oldugumuzu düsünüyorum. Elimizden geleni yapip savasacagiz, ligde ve kupada daha iyi olmak için çalisacagiz” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA