Fabrika Voleybol Ile Yeni Yetenekler Kesfedilecek

Birkaç yil önce Efeler Ligi’ne kadar yükselen bir voleybol takimina sahip olan Bingöl’ün Solhan ilçesinde, Fabrika Voleybol Okulu açildi. Bu projeyle hem ögrencilere ücretsiz egitim verilecek hem de yeni yetenekler kesfedilecek.

Yaklasik 3-4 yil önce Efeler Ligi’ne kadar yükselerek adindan söz ettiren bir takima sahip Bingöl’ün Solhan ilçesinde, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) tarafindan kurulan ve Türkiye’de, 6-12 yas arasindaki çocuklari voleybol ile tanistirmayi ve lisansli sporcu sayisini artirmayi hedefleyen Fabrika Voleybol Okulu açildi. Fabrika Voleybol Okulu’na kayit yaptiran 80 ögrenci, hafta sonlari Ilçe Gençlik ve Spor Müdürlügü’nün kapali salonuna giderek ücretsiz bir sekilde antrenörlerden egitim almaya basladi.

Projenin amacinin hem yeni yetenekler kesfetmek hem de çocuklari voleybolla tanistirmak oldugu bildirildi.



“Ilçemizde voleybola olan ilgi artiyor”

Fabrika Voleybol’un ilçede ücretsiz açildiginin altini çizen Solhan Ilçe Gençlik ve Spor Müdürü Zülfü Çaliskan, geçmis yillarda Efeler Ligi’nde mücadele eden takimin ardindan voleybola olan ilginin de arttigini belirtti.

Çaliskan, “1965 yilinda Solhan Yatili Okulu’nda temeli atilan voleybol, bugün Türkiye ortalamalarinin üzerine çikmak için mücadele ediyor. Tabii ki geçmiste özellikle bir profesyonel takim kurulmasi, bu takimin Türkiye Efeler Ligi’nde mücadele etmesi Solhan’da voleybola olan ilgiyi oldukça arttirdi. Biz de arkadaslarimizla bu konuyu degerlendirirken Fabrika Voleybol’a bir basvuru yapmak istedik. Bu basvurumuz da Türkiye Voleybol Federasyonu’nun yönetim kurulu tarafindan uygun görüldü ve Fabrika Voleybol Okulu, Solhan ilçemizde açildi. Ülkemizde 32 tane açik olan Fabrika Voleybol Okulu’ndan 8’i ücretsiz ve bunlardan birinin de Solhan’da olmasi bizi ayrica mutlu ediyor” dedi.



Amaçlarinin yeni yetenekler kesfetmek oldugunu dile getiren Çaliskan, “Fabrika voleybol 6-12 yas arasindaki çocuklarimizin yeteneklerinin kesfedilmesi araciligiyla yapilan ve Türkiye Voleybol Federasyonu’nun referansinda yürütülen bir projedir. Bu proje çerçevesinde 6-12 yas arasindaki çocuklari 3 kategoriye ayiriyoruz. Bu kategorilerden birincisinde temel sportif beceriler veriliyor. 4 aylik süre sonucunda eger voleybolla ilgili yetenekleri kesfedilirse bu çocuklara ikinci kademe ve akabinde üçüncü kademeye yönlendiriyoruz. Su anda Solhan ilçemizdeki Fabrika Voleybol Okulu’nda 80 çocugumuz egitime basladi.

Insallah bu planli, programli çalismalarimiz sonucunda yeni yeni yildizlari kesfederek amacimiza ulasmis oluruz” diye konustu.

Kaynak: İHA