AK Parti IBB Baskan Adayi Kurum Açiklamasi 'Her Yil IBB Olarak Istanbul CUP Turnuvasi Düzenleyecegiz'

Fenerbahçe Spor Kulübü’nü ziyaret eden Cumhur Ittifaki’nin IBB Baskan Adayi Murat Kurum, "Her yil Istanbul Büyüksehir Belediyesi olarak Istanbul CUP Turnuvasi düzenleyecegiz" dedi.

Cumhur Ittifaki’nin Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskan Adayi Murat Kurum seçim çalismalarina devam ediyor. Çalismalar çerçevesinde Kurum, Fenerbahçe Spor Kulübü’nü ziyaret etti. IBB Adayi Kurum’u Fenerbahçe Spor Kulübü Baskani Ali Koç ve beraberindeki heyet karsiladi. Murat Kurum, kulübün yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Ziyaret sirasinda Baskan Koç tarafindan Kurum’a özel tasarlanan forma hediye edildi. Ziyaret sonrasinda ise Murat Kurum basin açiklamasinda bulundu.

Ziyaret sonrasi açiklama yapan Murat Kurum, "11 ilde yasadigimiz asrin felaketinde tüm kulüplerimiz 85 milyon vatandasimiz deprem bölgemizdeki depremzedelerimizin acilarina ortak olmak için seferber oldular. Kulüplerimizin hepsi gerek konteyner kent, gerek çadir kent, gerek oradaki gençlerin umutlari ve mutlu olabilmeleri için mücadele verdik. Bu kardesligimizi de 11 ilimiz ayaga kalkana kadar da sürdürecegiz dedik. Hem Kulüpler Birligi olarak, hem Fenerbahçe Spor Kulübü baskani olarak böylesi bir organizasyonda insallah öncülük edecek. Federasyonumuzun uygun gördügü tarihte Istanbullu ve kardeslerimizle birlikte bir kez daha 11 ilimizdeki vatandaslarimizi unutmadigimizi hatirlatacagiz. Istanbul tüm Türkiye’nin lokomotif sehridir” seklinde konustu.



"Her yil Istanbul Büyüksehir Belediyesi olarak Istanbul CUP Turnuvasi düzenleyecegiz"

Istanbul CUP Turnuvasi düzenlenecegini müjdeleyen Kurum, “Önümüzdeki sezondan itibaren Istanbul 31 Mart aksami ile birlikte sporun kardesligin merkezi olacak dedik. Bu kardeslik hukukunu tüm kulüplerimizle birlikte tüm mahallelerimize yayacak anlayisla çalisacagimizi her yerde ifade etmeye çalisiyoruz. Her yil Istanbul’da daha önce Türkiye Spor Yazarlari diye bildigimiz bir kupamiz var. Sezon öncesinde tüm kulüplerimiz burada hazirlik yapar. Burada da biz her yil Istanbul Büyüksehir Belediyesi olarak Istanbul CUP Turnuvasi düzenleyecegiz. Büyük kulüplerimiz burada sezona hazirliklar noktasinda maçlar yapacaklar. Bu turnuvada tüm Istanbullularla birlikte gelecek sezonlara hazirlik yapacagiz. Gençlerimize bu manada motivasyon vermis olacagiz. Bu da bu müjdeyi de buradan tüm Istanbullu kardeslerimizle birlikte paylasmak istiyorum. Biz tüm mahallelerimizde sporu yayginlastiracagiz. Türk gençliginin spor yaparak güçlü olmasina imkan saglayacagiz” ifadelerini kullandi.

"Süper Kupa’nin deprem bölgesindeki sehirlerden birinde yapilmasini öneriyorum"

Süper Kupa’nin deprem bölgesinde yapilmasini Kurum’dan talep eden Fenerbahçe Spor Kulübü Baskani Ali Koç, “Süper Kupa’yi ülkemizde oynayacagiz. Tesis olarak lojistik olarak mümkünati var mi bilmiyorum. Süper Kupa’nin da deprem bölgesindeki sehirlerden birinde yapilmasini da bir öneri olarak sizin huzurunuzda kamuoyunun dikkatine sunmak istiyorum. Olabilirse bence çok faydali olur diye düsünüyorum” dedi.



"Bu teklifin bizde takipçisi ve destekçisi olacagiz"

Kulüp Baskani Koç’un istegine Murat Kurum, “Çok degerli baskanimizin bu teklifinin bizde takipçisi ve destekçisi olacagiz. Yine oradaki kardeslerimizi bu vesileyle sevindirmis olacagiz. Bu hassasiyetinden dolayi da Ali Koç baskanimiza tesekkür ediyorum” seklinde cevap verdi.

"Biz bu ziyareti çok kiymetli buluyoruz"

Deprem bölgesindeki vatandaslar için bir futbol turnuvasi yapilacagini belirten Baskan Ali Koç, “Bakanimiz bugün çiktigi ilk yarista kulüpleri ziyaret etti. Hem kulüplerimize hem de spora verdigi önemden dolayi tesekkür ediyoruz. Besiktas, Fenerbahçe, Galatasaray kulüpleri dünyanin en önemli kulüpleri. Bu 3 kulübümüz Cumhuriyet’in kuruldugu tarihten itibaren ülkeye en genç sporu yayma vazifesi üstleniyor. Biz bu ziyareti çok kiymetli buluyoruz. Çetin bir seçim süreci basliyor. Güzel bir yaris olsun. Sadece Istanbul degil Türkiye’deki bütün belediye seçimleri ülkemize hayirli ugurlu olsun. Bu ülkenin, milletin ve halkin sikintili günlerde dayanisma ruhu içinde omuz omuza vererek destek için neler yapabilecegini de bu süreçte gördük. Hepimiz kendi imkanlarimiz çerçevesinde güzel isler yaptik. Çadir kentler, konteyner kentler ve simdi kalici evlere geçiriyor. Oradaki gençlerden Hatay Spor’dan 7 genç kizimiz basketbol subesine yazildi. Hala bizde ve çok da basarililar. Bu acinin birinci yil dönümünde beraber ne yapabiliriz dedik. O hafta maçlari takip eden 5-6 Subat’ta Istanbul’daki büyük kulüpleri, futbolu yeni birakmis ülke çapindaki futbolcularla güzel bir turnuva yapacagiz. Buradaki kaynakla oradaki spor alanlarina vatandaslarimizi unutmadigimizi gösterecek bir etkinlige imza atmak istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA