Talat Ünlü Açiklamasi 'Naim Süleymanoglu Ve Halil Mutlu Özel Sporculardi'

Türkiye Halter Federasyonu Baskani Talat Ünlü, “Naim Süleymanoglu ve Halil Mutlu özel sporculardi, dünyada bugüne kadar onlarin yerini dolduracak bir sporcu yetismedi” dedi.

Türkiye Halter Federasyonu Baskani Talat Ünlü, Gençlik ve Spor Çorum Il Müdürü Cemil Çaglar ile birlikte Çorum’da devam eden Avrupa Sampiyonasi’na hazirlanan Büyükler Halter Milli Takimi’nin kampini ziyaret etti. Sporcular ve teknik heyet ile bir araya gelen Ünlü, kamp süreci hakkinda bilgi aldi.

Ziyaretin ardindan Ihlas Haber Ajansi’na özel bir açiklama yapan Ünlü, son yillarda “Halterde yeni Naim Süleymenoglu ve Halil Mutlu” yetisecek mi sorusuna yanit verdi.

Türk halterinin geçmisine bakildiginda Naim Süleymanoglu, Halil Mutlu gibi basarili sporcular oldugunu animsatan Ünlü, “Zaman zaman yeni Naim’le Halil’ler yetisecek mi diye soruluyor. Elbette bütün arzumuz böyle sporcular bulup yetistirmek. Naim Süleymanoglu ve Halil Mutlu istisna sporcular. Dünyada istisna sporcular. Dünyada bugüne kadar Naim Süleymanoglu ve Halil Mutlu’nun yerini dolduracak bir sporcu yetismedi. Hedefimiz onlarin yolunda güzel ve basarili sporcular yetistirmek. Onlar kadar olmasa da onlarin yolunda basarili ve dünya sampiyonasinda basarili sporcular yetistirmek en büyük arzumuz. Onlar çok istisnai ve özel sporcular. Her zaman denk gelmiyor maalesef” diye konustu.

Bu yil olimpiyat yili oldugunu hatirlatan Ünlü, “Bütün branslar gibi bizde kota mücadelesi veren ve olimpiyatlara katilmayi hedefleyen bir federasyonuz. Geçmise baktigimizda halterde büyük basarilara imza attik. Olimpiyat denildigi zaman ilk akla gelen branslardan birisi de halter. Allah rahmet eylesin Naim Süleymanoglu, Halil Mutlu, Taner Sagir ve Nurcan Taylan gibi olimpiyat sampiyonu, Reyhan Arabacioglu, Sedat Arduç gibi olimpiyat üçüncüsü sporcularimiz var. Bu yil Paralimpik Halter’de federasyonumuza baglandi. Orada da Nazmiye Muratli ve Besra Duman olimpiyat sampiyonu ve ikincisi iki sporcumuz var” ifadelerini kullandi.

Tüm paydaslarla belirledikleri hedefe ulasmak için hep birlikte hareket etiklerini vurgulayan Ünlü, “Burada yapilmasi gerek en dogru sey yada karar neyse onu yapmaya çalisiyoruz. Bu nedenle de kamplarimizi açtik. Bugün Çorum’dayiz. Sporcularimiz Avrupa Sampiyonasi’na katilacak. Burada Azerbaycan ekibi ile ortak kamp düzenledik. Hep birlikte el birligi ile güzel sonuçlar alacagimizi düsünüyorum” seklinde konusmasini devam ettirdi.

Önümüzde Avrupa sampiyonasi oldugunu hatirlatan Ünlü, sunlari kaydetti:

“Sampiyonaya hem bayan hem de erkek takimimiz son derece ciddi bir hazirlik yapti. En iyi derecelerle kota almak yolunda en iyi sekilde ilerleyecekler. Bizim kota müsabakalarimiz Nisan ayinda Tayland’da yapilacak olan Grant Prix ile son bulacak. Grant Prix katilimi zorunlu bir müsabaka. Oraya katilmazsaniz kota alamazsiniz. 3 kadin 3 erkek kotamiz var. Insallah olimpiyatlarda kotamiz ve madalyamiz olacak”

Kaynak: İHA