Aksaray Belediyesi'nin Çevreci Kampanyasi Devam Ediyor

Aksaray Belediyesi’nin çevre bilincini gelistirmek amaciyla baslattigi okullar arasi “Ödüllü Atik Pil Toplama” kampanyasi devam ediyor. 15 Kasim tarihinde baslayan kampanya 15 Subat 2024’te son bulacak.

Aksaray Belediye Baskani Evren Dinçer’in çevreci belediyecilik anlayisi ile baslattigi “Ödüllü Atik Pil Toplama” kampanyasi devam ediyor. Aksaray il merkezindeki okullarda baslatilan ve 15 Subat tarihine kadar devam edecek kampanyaya göre her 50 kilo atik pil toplayan okula, futbol, basketbol ve voleybol topu, badminton seti ve satranç takimindan olusan spor seti verilecegi bildirildi.

Belediye Baskani Evren Dinçer, kampanya ile ilgili yaptigi açiklamada, “Atik piller, içerdikleri zararli maddeler nedeniyle çevre ve insan sagligi için ciddi tehdit olusturabilir. Ancak, bu tehlikenin önüne geçmek ve sürdürülebilir bir gelecek insa etmek için hep birlikte hareket etmeliyiz. Belediye olarak, atik pil toplama noktalarini artirma, bilinçlendirme kampanyalari düzenleme ve geri dönüsüm tesislerine yönlendirme gibi önlemlerle bu konuda etkili adimlar atiyoruz. Ögrencilerimize çevre bilincinin asilanmasi ve ilerleyen yillarda daha temiz, yasanabilir bir çevreye kavusmak amaciyla okullara atik pil kutulari biraktik. Kampanyamiz devam ediyor” ifadelerini kullandi.

Belirlenen miktardaki atik pilleri toplayan okullar, bu atik pilleri Aksaray Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügü’ne tutanak karsiliginda teslim edebilecek. Aksaray Belediyesi’nin okullar arasi "Ödüllü Atik Pil Toplama" kampanyasi 15 Subat 2024 tarihine kadar devam edecek.

Kaynak: İHA