Viktor Faust, 25 Subat'ta Ringe Çikiyor

EC BOXING Kulübü’nün Ukraynali boksörü Viktor Faust, 25 Subat’ta Almanya’da ringe çikiyor.

Almanya’nin Ludwigsburg kentinde eski boksörlerden Fatih Altunkaynak, tarafindan düzenlenecek galanin ana maçini yapacak olan Viktor Faust, Arjantinli Marcos Antonio Aumada’ya karsi yumruk sallayacak.

EC BOXING Yönetim Kurulu Baskani Erol Ceylan, yasadigi sakatlik nedeniyle yaklasik bir yil ringlerden uzak kalan sporcusunun daha güçlü bir sekilde ringlere dönüs yapacagini vurgulayarak, "Sporcumuzla yeniden bes yillik bir sözlesme imzaladik. Viktor Faust, sakatlik nedeniyle ringden çekildigi tek maçin disinda tüm karsilasmalarini kazanarak kalitesini ispatlamis bir boksördür. Önümüzdeki dönemde yeniden dünyanin zirvesine tirmanma asamasina geçmis bulunuyoruz. Bu tür dünyanin zirvesinde zorlanmadan zaferlere imza atma potansiyeli tasiyan elit boksörlerle yolumuza devam edecegiz. Kulüp olarak bundan sonraki dönemlerde zirveye çikma ihtimali bulunmayan, potansiyeli olmayan ve amatörde basari elde edememis boksörlere yillarca bosa yatirim yapmama konusunda net bir karara vardik. Gerçekten vurdugunu yikan, önüne geleni deviren boks konusunda üstün yetenege sahip olan elit sporcularla yolumuza devam edecegiz" dedi.



Bülent Baser: "Dünyanin zirvesi bizi bekliyor"

EC BOXING Basantrenörü Bülent Baser de, boks otoriteleri tarafindan gelecegin dünya sampiyonu olarak gösterilen Viktor Faust’un antrenmanlara dört elle sarildigini belirterek, "Sporcumuzun durumu gayet iyi. Ülkesindeki savas nedeniyle her ne kadar morali bozuk olsa da biz moral ve motivasyonunu yüksek tutuyoruz. Önümüzdeki maçi kazanarak yeniden dünyanin zirvesine tirmanmaya devam edecegimiz günleri özlemle bekliyoruz" diye konustu.



Vedat Alyaz: "Dev basarilara imza atacagiz"

Kulübün basin danismani Vedat Alyaz ise, "Son karsilasmasini Amerika’da gerçeklestiren EC BOXING sporcusu Viktor Faust, 2010 yilinda Azerbaycan’in baskenti Bakü’de düzenlenen Gençler Dünya Sampiyonasi’nda altin madalya kazanan ve yine Gençler Olimpiyat sampiyonu olan Küba asilli Amerikali Lenier Pero, karsisinda önde götürdügü maç sirasinda kaburgalarinin kirilmasi nedeniyle maçtan çekilmek zorunda kalmisti. Sporcunun promotörü Erol Ceylan, son yillarda bir kez dünyanin ve dört kez de Almanya’nin en iyi promotörü seçilmis basarili bir spor adamidir. Böyle bir ekiple büyük basarilara imza atmak kaçinilmaz" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA